Natuur & Milieu

Energiecoöperatie Boeskoolstroom doneert duizend euro aan IVN Oldenzaal-Losser

OLDENZAAL - Energiecoöperatie Boeskoolstroom heeft € 1000,- gedoneerd aan natuureducatie instelling IVN Oldenzaal-Losser. De bijbehorende cheque werd in ontvangst genomen door IVN lid Harry Roeloffzen. Het geld zal besteed worden aan de natuureducatie van kinderen.

Zowel IVN als Boeskoolstroom hebben duurzaamheid hoog in hun vaandel staan. IVN stimuleert de interesse voor de natuur bij jong en oud en Boeskoolstroom wekt groene stroom op met behulp van zonnepanelen.

In overleg met de leden gaat een deel van de opbrengsten uit de verkoop van stroom naar lokale clubs, verenigingen en maatschappelijke organisaties die een financieel steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Oldenzalers die naast een goed rendement van hun investering ook maatschappelijke doelen willen ondersteunen kunnen zich nu inschrijven voor een nieuw project dat in het voorjaar van 2024 wordt gerealiseerd. Dit kan door een mail te sturen naar info@boeskoolstroom.nl of via  www.boeskoolstroom.nl.

Omdat het realiseren van grote projecten voorlopig niet mogelijk is, omdat de (landelijke) netcapaciteit van het stroomnet dit niet toelaat, richt Boeskoolstroom zich nu vooral op kleine projecten waarvan de opgewekte stroom wel teruggeleverd kan worden. Daarom is Boeskoolstroom op zoek naar geschikte daken van tenminste 500 m2.