Natuur & Milieu

Een levende tuin maak je zelf

OLDENZAAL - Wil jij ook graag een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ van IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie. 

Maak van je tuin een aantrekkelijke plek waar je echt graag komt. In 2,5 uur krijg je van ervaren natuurexperts inspiratie, tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf en voor vogels, insecten en andere dieren. Een echte levende tuin!

Onder leiding van docenten van de werkgroep educatie van IVN Oldenzaal – Losser e.o. ga je aan de slag met een schetsontwerp voor jouw eigen tuin. Je gaat naar huis met handige tips en een inspiratieboekje, die je helpen om de eerste stappen te zetten.

Waarom een levende tuin?
Een levende tuin is gezond voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever. Een levende tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren. Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in. Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven.

De workshop is voor iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje. De workshop wordt op woensdag 17 april om 19.30 uur gegeven in De Stakenboer, Burgemeester Wallerstraat 115 te Oldenzaal. De kosten bedragen 15,00 euro.

Aanmelden
Meld je aan via ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo
Voorafgaand aan de workshop ontvang je van de organisatie meer informatie.