Natuur & Milieu

Op zoek naar orchideeën

Avondexcursie door het brongebied van Elfterheurne

OLDENZAAL - Maak met een natuurgids van IVN Oldenzaal/Losser e.o. een verrassende avondwandeling door het mooie natuurgebied van Elfterheurne. Een coulissenlandschap met bos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige, kruidenrijke, natte hooilanden met wilde planten (onder andere de orchideeën), die nu in volle bloei staan.  

Eveneens is de kans groot om een ree en vogels te spotten. Tijdens deze excursie is er aandacht voor de geschiedenis van de omgeving. Vergeet je fototoestel niet voor de mooiste kiekjes.

De avondwandelingen zijn op dinsdag 14 mei  en  dinsdag 21 mei van 18.45 tot 21.00 uur. De afatand is circa 3,5 kilometer. Trek stevige schoenen en een lange broek aan. Neem je verrekijker en of je fototoestel mee. Niet toegankelijk voor mindervaliden, de wandeling gaat van de paden af. Honden zijn niet toegestaan.

Het vertrekpunt is de parkeerplaats bij de Tankenbergweg 5 in De Lutte, vlakbij de afslag vanaf de Bentheimerstraat (N735). De kosten bedragen € 3,00 per persoon. Voor IVN-leden is de deelname gratis.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/

Uw reactie