Algemeen

Verbouwingswerkzaamheden sportcentrum Vondersweijde van start

OLDENZAAL - De revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde komt steeds een stapje dichterbij. Maandag 4 september jl. hebben de gemeente, Aannemersbedrijf Niehof, Lammerink Installatiegroep en Reimink Zwembaden de aannemingsovereenkomst ondertekend. Dat betekent dat de werkzaamheden kunnen starten.

Matthias Reimink (Reimink Zwembaden), Martin Niehof (Aannemersbedrijf Niehof), Thijs te Riet (Gemeente Oldenzaal), Bas Lammerink (Lammerink Installatiegroep. Achter de vier heren: Wethouder Rob Christenhusz (Gemeente Oldenzaal).

Voorbereidingen revitalisatie

Samenwerkingsverband Noabers, bestaande uit onder andere Aannemersbedrijf Niehof en Lammerink Installatiegroep, is samen met Reimink Zwembaden de afgelopen tijd druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de revitalisatie. Zij hebben onder andere een planning opgesteld waarbij wordt uitgegaan van gefaseerd bouwen. Hierdoor blijft het gebouw zoveel mogelijk open voor bezoekers.

Werkzaamheden en planning

In september wordt gestart met werkzaamheden aan de buitengevel en een gedeelte van het dak.

De gevel wordt gerenoveerd, gereinigd en waar nodig geschilderd. Het aanzicht blijft hetzelfde. De dakbedekking en de boeidelen worden op diverse plaatsen vervangen. Na afronding van deze werkzaamheden wordt, naar verwachting in november, gestart met de werkzaamheden aan het buitengedeelte van het recreatiebad en de vervanging van de installaties. Het bestaande buitenbad wordt overdekt. Vervolgens wordt het buitenbad bij het binnenbad getrokken. Zo wordt het recreatiebad binnen groter.

In verband met deze werkzaamheden kan naar verwachting rondom de zomervakantie 2024 geen gebruik worden gemaakt van de baden.

- Recreatiebad buiten dicht: vanaf half november 2023

- Recreatiebad binnen dicht: begin maart tot eind augustus 2024

- Wedstrijdbad dicht: half juli tot half oktober 2024

Samen met de gebruikers van het zwembad wordt gekeken naar een oplossing tijdens de sluiting van de baden. Iedereen wordt hierover te zijner tijd geïnformeerd. Meer informatie over de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde is te vinden op de website www.oldenzaal.nl/vondersweijde.