Algemeen

Tien jaar Taalpunt Oldenzaal

OLDENZAAL -  In 2024 bestaat Taalpunt Oldenzaal tien jaar. Dit wordt gevierd met een gezellig feestje op donderdag 23 mei in de Bibliotheek Oldenzaal.

Wat is Taalpunt?
In Oldenzaal zijn er zo’n drieduizend mensen die moeite hebben met lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Het Taalpunt ondersteunt deze mensen met verschillende projecten zoals het Praathuis, één op één begeleiding, de VoorleesExpress en het Oefenplein. Ook weten de medewerkers van het Taalpunt welke cursussen er zijn om iemand verder te helpen.

Het Taalpunt is een initiatief van de Bibliotheek Oldenzaal, gemeente Oldenzaal, Impuls, ROC van Twente en de Stichting Lezen en Schrijven.

Tien jaar Taalpunt
In 2014 is het Taalpunt gestart met een training voor vijftien taalvrijwilligers. Al snel bereikte dit 32 vrijwilligers in het eerste jaar. Door grote vraag naar diverse aspecten van de taal leren en oefenen is in 2015 gestart met de Leesclub en het laagdrempelige Praathuis. Afgelopen jaren zijn er meer dan tweehonderd enthousiaste deelnemers begeleid door vele vrijwilligers. Veel deelnemers hebben vervolgens meegedaan aan cursussen en formele scholing, (vrijwilligers)werk uitgevoerd en vormen van vrijetijdsbesteding uitgeoefend.

Bij het Taalpunt zijn nu veertig taalvrijwilligers actief die mensen individueel, of in groepen begeleiden en zijn er 35 deelnemers die de taal leren.

Jubileumfeest
Het tienjarige jubileum wordt gevierd op donderdag 23 mei van 15.00 tot circa 17.00 uur. Inloop vanaf 14.15 uur bij de Bibliotheek Oldenzaal. Er is een barista die de koffie verzorgd en er staan een hapje en een drankje klaar. Wethouder Murat Yilidirim is aanwezig en zal de aanwezigen welkom heten. Ook wordt het nieuwe logo voor Taalpunt Oldenzaal onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75. Deelname aan het jubileumfeest is gratis en aanmelden is niet nodig.