Algemeen

Tibetaanse Lu Jong Yoga houdt lichaam en geest gezond

OLDENZAAL - Binnenkort start Kim Jurgens van De Waterval met een bijzondere vorm van yoga die geschikt is voor iedereen. De oefeningen van Lu Jong Yoga zorgen voor meer energie, kracht, balans en ontspanning waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

“Bij Lu Jong Yoga creëer je rust waardoor je meer in verbinding komt met je lichaam en je gevoel. Door de bewegingen in combinatie met de adem worden onze kanalen op verschillende punten geopend en gesloten zodat blokkades verwijderd worden en de energie weer vrij kan stromen. Het is een Tibetaans helende yoga die gericht is op het gezond houden van lichaam en geest. Door alle oefeningen loopt ook het Tibetaans Boeddhisme. Het is totaal niet prestatiegericht en iedereen kan het,” legt Kim uit. 

“Je gebruikt al je spieren die langer worden waardoor je je lenigheid behoudt. De ruggengraat blijft mooi en gestrekt. In de Tibetaanse geneeskunde wordt de wervelkolom als de batterij/energievoorraad van het lichaam gezien. De accu van je welzijn. Deze wil je goed en in balans hebben, want alle zenuwbanen lopen erdoor.”

Bij Lu Jong Yoga kom je door middel van meditatie, transformatie en beweging thuis bij jezelf. “Als je emotioneel niet in balans bent, ben je dat mentaal ook niet,” vertelt ze. “Bij Lu Jong Yoga gebeurt alles vanuit liefde en compassie. Het helpt je ook fit te blijven als je ouder wordt en dat is zo belangrijk. Je kan ook meedoen vanaf een stoel door middel van aangepaste oefeningen.”

 Vanaf 11 september starten de lessen elke maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de gymzaal aan de Tulpstraat en iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur in de gymzaal aan de Meijbreestraat. Meer informatie vind je op www.waterval.com en je kan bellen naar 06-23978087.