Algemeen

Stralend echtpaar Groener viert diamanten huwelijk

OLDENZAAL - De vonk sloeg direct over toen ze elkaar ontmoetten bij cafetaria Grobbe in de Boterstraat en het vuur is nooit meer gedoofd. Gerard (79) was met de voetbal naar Arnhem geweest en Ria (78) kwam na het dansen bij Kolmschot nog een patatje eten met haar vriendinnen. En zaterdag 28 oktober waren ze alweer zestig jaar getrouwd en werden met een bezoek en bloemen verblijd door locoburgemeester Murat Yildirim.

“Hij kwam altijd op de fiets naar me toe. Ik woonde in Deurningen,” zegt Ria lachend. Na twee jaar verkering trouwden ze en verhuisden naar Leeuwarden. Hier was Gerard twee jaar lang bedrijfsleider in een supermarkt. “We woonden eerst bij mijn ouders in,” legt Ria uit. “Daar hadden we één kamer. In Leeuwarden kregen we een hele flat.” Toch besloot het echtpaar na die paar jaar terug te keren naar Oldenzaal.

Inmiddels hadden ze een dochter: Petra. Ria vond een leuke baan als demonstratrice bij Johma, dat toen nog een klein bedrijfje was. Tien jaar lang zwierf ze door heel Nederland en had het erg naar haar zin. Ook Gerard kon bij dit bedrijf aan het werk in de productie. “Ik heb hier 15 jaar gewerkt. De laatste jaren in de buitendienst als vertegenwoordiger in België en Frankrijk.” Daarna besloten ze samen een nieuw avontuur aan te gaan en begonnen Cafetaria Groener met een vestiging in Berghuizen en één in de Dr. Ariënsstraat. En ze kregen nog een tweede dochter: Ursula.

“Het was hard werken,” vertelt Ria enthousiast. “We hadden een eigen productie, dus ik maakte alles zelf. ’s Ochtends vroeg ging ik naar de groothandel om alles te halen wat ik nodig had. Als ik terugkwam ruimde Gerard dat op.” Ruim 22 jaar werkten ze zeven dagen per week van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds. Daarnaast hadden ze ook nog een partyservice. En de administratie deden ze ook zelf. Dan moet je samen wel een topteam zijn! Toch vond Ria ook nog tijd om 27 jaar als vrijwilligster bij Gereia in te springen.

 Over de gouden tip voor zo’n lang gelukkig huwelijk is dit echtpaar het ook met elkaar eens. “Het is nemen en geven en oprecht zijn naar elkaar. En als je met elkaar werkt, moet je elkaar ook wat gunnen.” Op die manier houd je het dus zo lang samen leuk. Na al die jaren stralen ze allebei nog van geluk.