Algemeen

Stilstaan bij een stil verdriet
8 mei 1945 - 8 mei 2023

OLDENZAAL - Acht jonge Oldenzalers verloren op 8 mei 1945 tijdens het bevrijdingsfeest het leven. Dat is jaren lang voor de nabestaanden ‘een stil verdriet’ geweest. Er was letterlijk geen plek om de slachtoffers te gedenken. 

Een kleine werkgroep heeft in 2020, 75 jaar na dato, het initiatief genomen voor zo’n plek en via crowdfunding zorgden meer dan 100 donaties voor de benodigde financiële middelen. Twee jaar geleden was de officiële onthulling van een plaquette, een bankje en een informatiezuil. Emotionele verhalen van nabestaanden die dag maakten duidelijk hoeveel behoefte er was voor een plek voor hun ‘stil verdriet’.

Maandag 8 mei om 07.45 uur wil de werkgroep weer stil staan bij die vreselijke gebeurtenis. Precies om 08.00 uur zullen zij acht rozen neerleggen op de plek van een stil verdriet, tegenover Hotel Ter Stege. Nabestaanden en belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Meer info is te vinden op de site www.oorlogsdodenoldenzaal.nl. bij https://oorlogsdodenoldenzaal.nl/ personen/bevrijdingsfeest/