Algemeen

Opening nieuwe winkel Beimer in Oldenzaal doorslaand succes!

OLDENZAAL – Ruim voor de officiële opening stapten afgelopen vrijdagmorgen de eerste klanten de nieuwe winkel van Beimer aan de Ootmarsumsestraat 21 in Oldenzaal al binnen. Deels door het koude weer, maar vooral om met eigen ogen te aanschouwen wat Beimer allemaal te bieden heeft. Maar nadat om 9.30 uur door middel van het doorknippen van een lintje de officiële openingshandeling was verricht, ging het pas echt los! Het werd zelf zo druk dat buiten op de stoep voor de winkel zich een rij vormde van belangstellenden, omdat binnen geen plaats meer was. Dit ondanks het feit dat de nieuwe winkel toch zeer ruim en overzichtelijk is ingericht.

Foto: Het fotografie concept.

Succesformule

De drukte tijdens de opening van de winkel van Beimer in Oldenzaal is kenmerkend voor het succes van het door     de familie Beimer aangeboorde concept. Want ook de al eerder geopende winkels in Enschede, Hengelo en Arnhem blijken te voorzien in een behoefte. Commercieel directeur Niels Rikkerink van Beimer zegt hierover: “Het is nu drie jaar       geleden dat we onze eerste winkel in Enschede openden, en sindsdien zien we alleen maar groei. Het blijft dan ook niet bij deze vier winkels. Op 2 februari 2024 openen we onze vijfde winkel aan de Ootmarsumsestraat 280 in Almelo. En ook daar verwachten we veel van. Bovendien sluiten we zeker niet uit dat het concept van onze winkels in de toekomst nog verder wordt uitgebreid.”

Breed assortiment

En Niels Rikkerink gaat verder: “Met onze winkels proberen we een grote groep mensen te bereiken. Vandaar ook dat we een breed assortiment aanbieden. Onze kracht is vooral de prijs/kwaliteit verhouding. Door onze manier van werken kunnen we in onze winkels kwalitatief goed vlees aanbieden voor een aantrekkelijk prijs.” Eigenaar Joost Beimer vult aan: “90 procent van het vlees in onze winkels komt uit onze eigen fabriek. Vijf vakmensen in onze fabriek selecteren dagelijks de juiste kwaliteit vlees voor onze winkels. Hierdoor is de kwaliteit van de producten die we aanbieden altijd constant.”

Familiebedrijf

“Wat Beimer verder kenmerkt is het gegeven dat we een echt familiebedrijf zijn” zegt marketingmanager Maaike Beimer. “We zijn een hecht team, waar iedereen altijd voor elkaar klaarstaat om te helpen als dat nodig is. Hierdoor zijn we als bedrijf erg flexibel en kunnen we onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Beimer zit al meer dan 65 jaar in de vleesindustrie. Wij nemen het ambacht uiterst serieus met respect voor mens en dier. Wij zijn allemaal erg betrokken bij het bedrijf en hebben ook echt een passie voor het vak. Onze Twentse nuchterheid en no-nonsens aanpak is onze kracht.”

Vakmanschap

“Overbodig om te zeggen is dat de kwaliteit van onze producten altijd voorop staat. Ons vakmanschap, onze hygiënische werkwijze, de dagverse verwerking en de continue kwaliteitscontrole stellen ons in staat een verantwoord, kwalitatief uitstekend én lekker mals stuk vlees te bieden.

Onze visie is kwalitatief en verantwoord rundvlees voor een betaalbare prijs. Een belofte die we kunnen waar- maken door onze transparante manier van werken. Daarbij houden we altijd de aandacht voor het dierwelzijn. Want een koe die een goed leven heeft gehad, dát proef je!” zegt Joost Beimer tot besluit.