Algemeen

OBS De Linde op de Thij biedt leerlingen twee keer per week een gezond ontbijt aan

OLDENZAAL - Op woensdag 6 september vond het eerste schoolontbijt plaats. “Het was heel erg gezellig en zien eten doet eten. Bovendien is het ook nog een gezond en erg lekker,” vertelt directrice Wendy Brasz.

“Dit geweldige initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de ouderraad,” legt ze uit. “Ze hebben niet alleen de subsidie aangevraagd, maar ze nemen ook de coördinatie van het project op zich. Dit doen ze met het oog op het belang van gezondheid, maar ze willen zo ook kinderen en gezinnen ondersteunen die thuis financiële moeilijkheden hebben en daarom soms niet kunnen ontbijten. We streven naar gelijke kansen voor iedereen, zowel op het gebied van gezondheid als onderwijs.”

Alle kinderen van de school zijn op woensdag- en vrijdagochtend welkom om voor schooltijd een gezond hapje te eten. Maar het is veel meer dan een maaltijd. Ontbijten speelt een cruciale rol in het welzijn en de prestaties van de kinderen. Het heeft directe invloed op het brein en het leerproces. Het voorziet de hersenen van de brandstof die ze nodig hebben om alert te zijn, informatie te verwerken en effectief te leren.

Een prachtig initiatief!