Algemeen

Muziekvereniging Semper Crescendo presenteert: Jong Semper Oldenzaal (JSO)

OLDENZAAL - Samen muziek maken vinden de muzikanten van ‘t Semper het leukste wat er is! Daarom organiseert de muziekvereniging Jong Semper Oldenzaal (JSO), een nieuw en tijdelijk jeugdorkest. Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisschool kunnen van maandag 13 mei tot en met maandag 15 juli acht keer gratis meespelen. Ervaring met muziek maken is niet nodig.

Wie mee wil doen met JSO heeft natuurlijk een muziekinstrument nodig. Daarom organiseert ’t Semper op maandagavond 13 mei van 18.45 tot 19.15 uur eerst een instrumententuin. Dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, euphonium of het slagwerk: de kinderen mogen deze avond alles uitproberen! Keuze gemaakt? Dan zorgt ’t Semper dat elk kind voor de eerste repetitie van JSO een instrument heeft.

Maandag 3 juni: eerste repetitie
Op maandagavond 3 juni van 18.45 tot 19.15 uur is de eerste repetitie van JSO. Tijdens deze repetitie leren orkestleden van ‘t Semper de kinderen hoe ze hun instrument in elkaar moeten zetten en weer uit elkaar kunnen halen, hoe ze dat schoon moeten maken én natuurlijk hoe ze er geluid uit krijgen.

Meer praktische informatie
De volgende repetities van JSO zijn op maandag 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli en 8 juli. Ook deze repetities zijn van 18.45 tot 19.15 uur en ze staan onder leiding van de dirigent van het groot orkest van ‘t Semper, Nikki Kleijsen. Zij zorgt dat alle kinderen in een paar weken tijd mee kunnen spelen met de muziek én dat ze helemaal klaar zijn voor het afsluitende concert op maandag 15 juli. Dit concertje wordt gehouden samen met het groot orkest en de slagwerkgroep.

Wat zijn de kosten?
Aan JSO zijn geen kosten verbonden: het is dus gratis! Ouders van kinderen die mee willen doen aan JSO kunnen tót vrijdag 10 mei een mailtje sturen naar jeugd@semperoldenzaal.nl. Wie vragen heeft over JSO, kan die ook per mail stellen.

 

 

Uw reactie