Algemeen

Marijke Egbers neemt na 23 jaar afscheid van het bestuur van de OVV

OLDENZAAL - Na 23 jaar in het bestuur van de Oldenzaalse Vrijetijds Volleybal (OVV) te hebben gezeten, vindt Marijke Egbers het een mooi moment om te stoppen. Naast het bestuur van de OVV is ze actief bij de lokale politieke partij WG Oldenzaal. Ook houdt ze zich bezig met ‘De Klas op Wielen’.

“De laatste acht jaar was ik voorzitter. Deze vereniging, die na vijftig jaar nog springlevend is, zorgt bij veel mensen voor een toegevoegde waarde voor de sociale contacten. Dat het in Oldenzaal toevallig met volleybal is, is mooi meegenomen. We spelen niet alleen voor de lol; het is een vrijetijdscompetitie op niveau. Alle wedstrijden moeten in Oldenzaalse gymzalen en omgeving worden gespeeld en na afloop gaan we voor de vierde set meestal naar één van de lokale cafés. Die zijn ook blij met ons.” Zelf speelde ze in volleybalteam ‘De Engel’. Meerdere teams hebben de naam van een lokale uitspanning en worden vaak ook gesponsord door middel van een shirt met naam of een bal. “Er zijn diverse groepen die niet meer volleyballen, maar wel bij elkaar zijn gebleven en nu samen andere leuke dingen doen,” lacht Marijke.

De competitie vindt doordeweeks plaats van maandag- tot vrijdagavond. “Dat is aantrekkelijk voor mensen die werken én kleine kinderen hebben. Daar zijn de weekenden niet praktisch voor. We zijn een overkoepelende organisatie die ervoor zorgt dat er een wintercompetitie is. Ieder team speelt ongeveer één keer in de twee weken en dat 18 weken lang. De indeling van de teams die zich inschrijven gaat per klasse zodat de juiste niveaus tegen elkaar spelen, want in principe kan iedereen meedoen. We zorgen ervoor dat de organisatie rond de wedstrijden loopt. Ieder team moet zelf een zaal in Oldenzaal regelen en een scheidsrechter. Op het moment doen er 56 teams mee; 41 dames- en 15 herenteams. Het is zo leuk om te zien hoeveel teams zoveel plezier hebben in deze competitie. Wij als OVV mogen dit voor hen mogelijk maken.”

Op 19 juni neemt Marijke tijdens de algemene ledenvergadering officieel afscheid. Ze heeft alle vertrouwen in het nieuwe bestuur. “Er zitten jonge dames in die zelf ook volleyballen en enkele ervaren dames en een heer; een mooi harmonieus geheel. Pollux heeft een aantal jaren geleden de samenwerking met ons gezocht. Dat is zo mooi. We helpen elkaar daar waar mogelijk is bij de organisatie van evenementen.”

Voor meer informatie kan je kijken op www.ovv-wico.nl
De vernieuwde website gaat rond 19 juni online!