Algemeen

Linda en Chris Kienhorst brengen hun winkels samen onder één dak

OLDENZAAL - Vanaf 19 mei is Oldenzaal een bijzondere winkel rijker. Chris en Linda Kienhorst brengen hun bedrijven namelijk samen onder één dak. Chris koopt via zijn Nederlandsche Inkoopkantoor postzegels, munten, goud, zilver en andere edelmetalen in. Zijn vrouw Linda verkoopt bij Mokieno prachtige sieraden, onder andere uit de inkoop van Chris. “Er zit soms mooi spul tussen dat je zeker nog niet wilt smelten,” zegt ze lachend.

“We polijsten de ringen, reinigen ze en kijken ze na. De bijzondere sieraden die een nieuw leven ingeblazen krijgen, noemde je vroeger second hand. Tegenwoordig heet het ‘vintage’ en juist jonge meiden willen nu edelsteenringen. Wij kunnen qua prijs veel lager in de markt zitten en het is een duurzaam product. Maar ik heb in mijn winkel ook nieuwe sieraden die ik overkoop van andere juweliers. Als je in de etalage kijkt krijg je een goed beeld van de diversiteit. De kwaliteit is super en het is een stuk goedkoper dan bij de traditionele juwelier.”

Als Linda een specifieke vraag krijgt over een sieraad, kan ze dichtvaren op de expertise van Chris en zijn collega’s. Het bedrijf dat hij heeft overgenomen van zijn vader bestaat al veertig jaar. Vroeger verzamelden veel meer mensen postzegels en het bedrijf van Chris is nog maar één van de weinige inkoopkantoren die over zijn. “Mensen komen van ver om hun spullen te laten taxeren zoals postzegels uit een erfenis. Maar je kan hier ook oude postzegels kopen. En veel mensen denken dat het heel duur is om in goud te beleggen, maar je kan hier al in investeren vanaf zestig euro,” legt Linda uit. “Dan heb je één gram. Het gaat om het gewicht en het gehalte dat erin zit.”

Twee bijzondere winkels gaan hun krachten binnenkort dus bundelen aan de Grootestraat 9. “Het is een mooi project en in kan niet wachten om te beginnen,” zegt Linda enthousiast.

Meer informatie kan je vinden op www.mokieno.nl en de website www.hetinkoopkantoor.nl. Mokieno is dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Nederlandsche Inkoopkantoor is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur