Algemeen

Kunst in de etalage geopend

OLDENZAAL – Winkelen is geen kunst?  Zeker wel! Afgelopen zaterdag is weer een nieuwe editie van ‘Kunst in de Etalage’ geopend. Wethouder Aida Renkema verrichte om twee uur met de organiserende stichting de aftrap, waarna het gezelschap een rondgang ging maken langs de verschillende etalages.  In het centrum liepen diverse straatartiesten rond die het publiek wezen op deze culturele impuls voor Oldenzaal. 

De kunstwerken zijn gemaakt door diverse kunstenaars in den lande, maar ook uit Oldenzaal. Buiten de winkelstraten is er meer te zien. Bij Stadstheater De Bond is een lopende expositie ingericht. De Fotoclub Oldenzaal heeft een expositie van eigen leden aan de Deurningerstraat 12. In de tuin van her Racerhuis is een kunstwerk te zien, dat door Oldenzaalse scholieren is gemaakt. Zij hebben ook een educatieve etalage ingericht en langs de route in de binnenstad zijn door hen ‘gepimpte’ etalagepoppen (POP-Art) te ontdekken.

Stemmen en een prijs winnen

Tijdens Kunst in de Etalage  is er een mooie kunstprijs te winnen. U kunt op het mailadres stemmen@kunstindeetalage.nl aangeven welke combinatie van kunst èn etalage u het mooist vindt. Door te stemmen dingt u mee naar de kunstprijs.

Kunst in de Etalage duurt nog tot en met 25 oktober. Meer informatie en een plattegrond met de routes vindt u op kunstindeetalage.nl.

 

Wethouder Alida Renkema schildert corona-veilig.

Straatartiesten willen het publiek achter de geraniums vandaan helpen.

Het pimpen van een etalagepop.