Algemeen

Kate Snellens Twentse Jonge Ambtenaar van jaar 2023

OLDENZAAL - Kate Snellens (30) is uitgeroepen tot de beste Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2023. Dit werd donderdagavond bekend gemaakt door de driekoppige jury bestaande uit wethouder Eugène van Mierlo (gemeente Almelo), gemeentesecretaris Kees Meijer (gemeente Enschede) en Ilse Sanders (winnares van 2022). Snellens is werkzaam bij de gemeente Oldenzaal en versloeg Youri Beld (gemeente Hengelo) en Demi van der A (gemeente Hengelo). 

Kate Snellens is beleidsmedewerker sociaal domein. Ze heeft de titel gewonnen door haar inzet bij grote projecten zoals de coronacrisis, de Oekraïnecrisis, de versnelde toestroom van statushouders en het thema bestaanszekerheid. Hierbij heeft ze laten zien dat ze zeer bekwaam en creatief is in het vinden van oplossingen. Daarbij is ze niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze wist zich te onderscheiden door haar vermogen om te schakelen in alle lagen in de organisatie en de samenleving. Van Mierlo vertelt, namens de jury: “Wat ons opviel, is dat jij niet over ‘ik’, maar over ‘wij’ sprak. Dat laat zien dat je een echte verbinder bent.”

De winnares reageert verheugd en is vooral dankbaar: “Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar zijn doe je niet alleen. Dit doe je met het hele team. Ik vond het superspannend om daar te staan, maar heel leuk om dit moment te gebruiken om terug te kijken naar wat ik allemaal heb gedaan. Alle reacties die uit verschillende hoeken komen, heel gaaf.” Snellens mag zich nu voor een jaar Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar noemen. Naast de titel van Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar heeft Kate een individueel coachingstraject gewonnen.