Algemeen

Jubileumjaar voor OSC De Roadrunners

OLDENZAAL - Op 10 september 2024 is het exact twintig jaar geleden dat de scootmobielclub OSC De Roadrunners gestalte kreeg en de eerste tocht werd gemaakt. Zesentwintig scootmobielers gingen onder begeleiding van een drietal fietsende begeleiders en een quadrijder van start en deden het mooie Arboretum aan waar de meegebrachte koffie/thee plus krentenwegge zich heerlijk liet smaken.

Initiatiefnemers voor deze club waren twee dames die zelf scootmobielafhankelijk waren (en nu nog steeds binnen de club actief zijn). Zij hadden het idee opgevat om met een groep gezamenlijk op pad te gaan, de natuur in te trekken en te genieten. Samen naar plekken gaan waar je normaal als eenling niet snel naar toe zou gaan.

Dat het een succes werd, is duidelijk geworden. Bijna twintig jaar tuffen ze nu maandelijks van april tot en met oktober langs ‘s heren wegen onder een zestal fietsende en deskundige begeleiders.

In 2005 en 2006 werd er deelgenomen aan de landelijke scootmobieltocht te Deventer. In 2012 werd de club een stichting en ingeschreven bij de KvK.
Drie jaar later won de club de vrijwilligersprijs met een mooi geldbedrag, waarvan in 2017 een bustocht naar het Veenmuseum in Drenthe werd gemaakt.

Uitstapjes
Dankzij een aantal donaties van meelevende weldoeners en goede doelen maakte de club meerdere uitstapjes. In 2013 gingen de leden naar Giethoorn, in 2014 was er een boottocht over de IJssel en in 2015 werd Burgers Zoo aangedaan. In 2019 werd, net voor corona zijn intrede deed, een bustocht door Twente en de Achterhoek gemaakt om vervolgens een boottocht over het Veluwemeer te maken.

Het twintigjarig bestaan zal medio september/oktober worden gevierd. Er wordt druk over gebrainstormd hoe het een en ander aan te kleden.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie zie de website: oscderoadrunners@xs4 all.nl