Algemeen

Jeugdlintje 2023 voor Noortje Platvoet uit Oldenzaal

OLDENZAAL - Noortje Platvoet uit Oldenzaal (16) kreeg uit handen van locoburgemeester Maaike Rödel op maandagmiddag 20 november het Jeugdlintje uitgereikt. Dit van vanwege haar onbaatzuchtige actie voor een goed doel. De uitreiking vond plaats op de ‘Internationale dag voor de rechten van het kind’.

Noortje heeft geheel op eigen initiatief een actie op poten gezet voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne door zelfgemaakte armbandjes op Facebook aan te bieden. Zij heeft hiermee ruim € 1700 opgehaald en dit bedrag overgemaakt op giro 555. Noortje’s trotse oma heeft haar genomineerd voor deze bijzondere onderscheiding. In 2023 waren er vijf genomineerden. De jury heeft aan de hand van de gestelde criteria Noortje als winnaar aangewezen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de andere genomineerden ook kanjers zijn!

 Zij hebben van de gemeente Oldenzaal een pluim in de vorm van een kleine attentie ontvangen. 

Het jeugdlintje

Het jeugdlintje is een officiële beloning voor een kind in de leeftijd van 4 tot 18 jaar dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Kent u ook iemand die in 2024 een jeugdlintje verdient? Geef hem/haar op via de website www.oldenzaal.nl/jeugdlintje