Algemeen

“Ik wil elke dag wel een rondje fietsen”

OLDENZAAL - Er stond de bewoners van de Zonnestraal op de Thij afgelopen donderdag een grote verrassing te wachten: ze kregen een spiksplinternieuwe blauwe duo-fiets aangeboden door Stichting Vrienden van de Molenkamp.

“We hebben een legaat gekregen van één van de bewoners van de Zonnestraal’, vertelt Huub Groeneveld, die penningmeesteer is. “Dit is het eerste project dat hieruit bekostigd wordt. Als Vrienden van de Molenkamp willen we het verblijf van de bewoners veraangenamen door projecten uit te voeren die niet uit het zorgbudget kunnen worden bekostigd. Hiervoor zijn sponsoren altijd welkom.” Ook de voorzitter, Frank Oude Nijhuis, was aanwezig. Hij zocht de fiets uit. Het werd een elektrische duo-fiets met ondersteuning waar de bewoners enorm blij mee zijn. “Het was wachten op de keuringen, anders hadden we hem wel eerder kunnen overhandigen.”

Om een rondje op deze prachtige fiets te kunnen rijden, zijn de bewoners wel afhankelijk van vrijwilligers. “Het is altijd genieten als we een stuk gaan rijden,” zegt één van de aanwezige vrijwilligers. “Soms ging ik een rondje met een meneer die altijd zat te fluiten. De mensen vinden het heerlijk om de wind weer eens door hun haren te voelen. Ze herkennen dingen waardoor je mooie verhalen over vroeger hoort.”

Truus Oude Elferink (op de foto rechts op de fiets) vertelt hoe enthousiast ze is over de nieuwe aanwinst. “Als ik een rondje met de oude fiets mocht, kwamen we weleens aan de kant van de weg te staan. Het is zo fijn om te fietsen, want op die manier kan ik mijn energie kwijt. Ik wil elke dag wel een rondje fietsen. Soms stoppen we ook ergens voor een kopje koffie. En we gaan ook weleens naar Saasveld. Of naar het Hulsbeek en daarna richting Weerselo. Of Rossum. Het is lekker om je even in te spannen.”

De bewoners hopen dat er mensen zijn die af en toe een rondje met hen willen fietsen, want er zijn nog maar twee fietsvrijwilligers. En hoe leuk is om iemand op deze ontspannen manier zo’n groot plezier te kunnen doen.

Je kan je aanmelden bij vrijwilligerscoördinator Leonie Grooten: 06-57308887. Ook mag je contact opnemen met Huub Groeneveld: 06-22244347. Met jouw inzet maak je de bewoners heel gelukkig.