Algemeen

‘Herenclub’ vult enorm insectenhotel met vrijwilligers van de Rabobank

OLDENZAAL - Iedere vrijdagmiddag komt de ‘herenclub’ van de Molenkamp bij elkaar om de krant door te nemen en te discussiëren onder het genot van een borrel. Afgelopen vrijdag werden ze aan het werk gezet, want ze kregen bezoek van vier werknemers van de Rabobank. Zij hielpen de heren om een reusachtig insectenhotel te vullen in het kader van NL Doet. 

Het was een gezellige middag die werd ingeluid met een kopje koffie en een lekkere koek. Het insectenhotel stond klaar en de tafels lagen vol met natuurlijke mineralen. Deze moesten nog op maat worden geknipt en gezaagd. Daar waren zowel de heren als de vrijwilligers druk mee. De samenwerking verliep perfect. “We mochten zelf bepalen of we mee wilden doen aan NL Doet; het was geen verplichting. We konden ook kiezen voor het onderhouden van een baan van een klootschietvereniging, maar dan is dit veel leuker,” lacht één van de vrijwilligsters.

Tijdens het harde werk gaan de activiteitenbegeleidsters rond met lekkere hapjes en wordt iedereen getrakteerd op een drankje naar keuze. Deze feestelijke middag duurt niet lang genoeg om het hele hotel te vullen, dus volgende week vrijdag hebben de heren weer iets te doen. En dan kunnen alle bewoners van de Molenkamp komende zomer genieten van dit rijk gevulde bouwwerk.