Algemeen

Hardlopen is zoveel mooier als je er ook anderen mee kan helpen

OLDENZAAL - Duuk en Thijmen (beiden tien jaar) en Vigo en Julian (beiden acht jaar) maken deel uit van het juniorenteam van RUNenschede en zitten op de Nutsschool in Oldenzaal. Alle vier hebben zij hun opa of oma verloren aan deze nare ziekte. Tijdens het drinken van een glas ranja aan tafel kwamen zij met het idee om geld op te halen voor de stichting Fight cancer. 

De jongens zijn letterlijk doorgewinterde hardlopers en hebben meegedaan met de crosscompetitie. Thijmen is daarbij eerste geworden en Julian eindigde op de tweede plek in de eindstand.

Duuk en Vigo komen uit een echte hardloopfamilie en sluiten ook aan bij de Wooldereslopen en veel regionale wedstrijden. Oma Marian Damveld, die ze verloren zijn aan deze ziekte, was vroeger zelfs een van de snelste dames op de marathon. De link naar een sponsorloop was dus zo gelegd.

Sponsorloop
Samen hebben zij bedacht dat ze aankomende zaterdag 8 juni mee willen doen aan de sponsorloop voor het KWF. De oudste jongens lopen de 5 kilometer en de jongsten de 2,5 kilometer van de vijfde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer.

Acties
Alle acties om zoveel mogelijk geld op te halen, hebben ze zelf bedacht. De leraren van de Nutsschool hebben de jongens de gelegenheid gegeven om voor alle klassen hun verhaal te doen. Inmiddels is de hele school bezig om flessen op te halen en rijden de auto's op en af met tassen vol flessen en blikjes.

De jongens willen natuurlijk zo veel mogelijk geld ophalen zodat er voldoende geld is voor meer onderzoek naar genezing. Ze hopen dat er veel meer kinderen zijn in Oldenzaal en regio die willen helpen met het ophalen van flessen en blikjes of andere vormen van donaties.

Wilt u de jongens helpen deze groep te bereiken? Voor meer info: hwww.fightcancer.nl/st/ 3080 / 27750