Algemeen

Eén minuut gratis winkelen bij Plus Wallerbosch in Geesteren

Fay-Linn Boerrigter uit Oldenzaal gaat voor de chocoladepepernoten

OLDENZAAL - Met een goedgevulde kar boodschappen verliet Fay-Linn Boerrigter (12) vorige week donderdag de supermarkt Plus Wallerbosch in Geesteren. De waarde van de inhoud? € 338,70. Maar van dit bedrag hoefde ze zelf nog geen eurocent neer te tellen. De Oldenzaalse verzilverde deze avond namelijk haar hoofdprijs: een minuut gratis winkelen. Die won ze vorige maand als beste amazone in de ponyfinale (tot en met 18 jaar) tijdens de 55e editie van het Concours Langeveen. 

Voor aanvang van de gratis winkelminuut verkende Fay-Linn de winkel samen met haar moeder Marleen die de boodschappenkar duwde. Haar vader Jarno en broertje Tyson moedigen ze aan. Ook Edmond Geers, organisatievoorzitter en bestuurslid Ralph Rolefes van Concours Langeveen zijn bij het feestelijke moment aanwezig.

Beloofd is beloofd

Van supermarkteigenaar Michel Wallerbosch krijgt de tiener vervolgens een aantal tips en instructies. “Alleen jij vult de boodschappenwagen”, informeert hij de prijswinnares. “Je mag één item van een bepaald product pakken. En beter loop je niet de hele winkel door maar pak je op één plek heel veel.”Fay-Linn knikt begrijpend en zegt: “Ik wil sowieso chocoladepepernoten om mijn vriendinnen te trakteren. Dat heb ik ze beloofd. En wasmiddel voor mama. “Tja, die paardendekjes moeten ook gewassen worden, toch?”, legt haar moeder uit. 

Kluif voor de hond

Wanneer Michel Wallerbosch de tijd start is de ‘Sinterklaasafdeling’ inderdaad de eerste halte. Zakken strooigoed en een chocoladesinterklaas verdwijnen vliegensvlug in de kar. Wanneer ze het eerste pad inloopt, grist ze en passant een traytje bier mee. “Hertog Jan, dat vindt papa lekker”, roept ze terwijl ze ondertussen een paar flessen wijn meepakt. “Voor mama”, licht ze toe. Zelfs de hond wordt niet vergeten. Een grote kluif belandt met een zwaai bovenop de pepernoten.

Verschillende soorten vleeswaren, shampoo, chips, scheermesjes en het gewenste wasmiddel later is de minuut voorbij. De snoepafdeling is dan nog niet eens in zicht. Daarom knijpt de supermarkteigenaar een oogje toe en laat Fay-Linn nog een kwart minuut extra haar slag slaan in de suikersectie.

Van balen naar genieten

Met 1 minuut en 16.51 seconden op de stopwatch zit ‘shop till you drop’ voor de Oldenzaals erop. De caissière toont even later de waarde van de gewonnen prijs: € 338,70. “Niet slecht”, prijst Edmond Geers en vervolgt: “De jeugd vindt het elk jaar weer geweldig om deze prijs te verzilveren. Michel stelt de minuut gratis winkelen al dertien jaar beschikbaar. Daar zijn we enorm dankbaar voor.” In de kantine drinkt het gevolg ter afsluiting nog een kop koffie samen. Fay-Linn en Tyson maken ondertussen een zak sinterklaasschuimpjes soldaat. “En dan te bedenken dat je er best van baalde dat je vanwege je deelname aan het concours Langeveen niet mee kon doen aan de clubkampioenschappen van je eigen vereniging, de Boeskoolruiters in Oldenzaal”, merkt Marleen op. “Toen wel”, beaamt Fay-Linn terwijl ze nagenietend nog een schuimpje pakt. “Maar nu niet meer!”