Algemeen

Erelid van de Zonnebloem

OLDENZAAL - Als je 50 (!) jaar vrijwilliger bent bij de Zonnebloem afd. Oldenzaal is dat terecht een gelegenheid om er een mooi feestje van te maken! Dat gebeurde op donderdag 31 augustus bij de Abdij, na een zeer korte ledenvergadering.

In het bijzijn van haar kinderen en kleinkinderen werd Joke Verhoef onder muzikale begeleiding via een erehaag, gevormd door alle vrijwilligers van de afdeling, begeleid naar de feestelijk versierde locatie.

Veel lovende woorden werden uitgesproken door de voorzitter. Als bestuurslid was Joke jarenlang verantwoordelijk voor het aannemen van vrijwilligers en gasten en hier een goede ‘match’ van te maken. Dat hierdoor vaak hechte contacten ontstonden tussen vrijwilliger en gast was vaak te danken aan Joke’s mensenkennis en integriteit.

Als persoon werd Joke geroemd om haar kritische, maar altijd positieve houding. Haar belangstelling voor anderen en haar vechtlust. Dat laatste werd met name genoemd vanwege ernstige gezondheidsproblemen waar Joke de afgelopen jaren mee te maken kreeg en deze gelukkig had overwonnen.

Met trots werd Joke Verhoef benoemd tot erelid van de afdeling Oldenzaal. Uit handen van haar zoon werd haar deze eretitel overhandigd. Uiteraard hoorde hier een mooi cadeau en bloemen bij. Namens de regio Almelo e.o. kreeg Joke een gouden insigne opgespeld.

Na afloop van het officiële gedeelte werd genoten van de bakkunsten van enkele vrijwilligers die voor deze feestelijke gelegenheid taarten hadden gebakken. Met een drankje en een hapje werd naderhand deze gezellige bijeenkomst voortgezet.

Voor de Zonnebloem Oldenzaal was dit bijzondere jubileum een bevestiging dat het voor vrijwilligers een prettige organisatie is waar men jarenlang met plezier klaar staat voor de medemens.