Algemeen

‘Eentje extra’ bij Jumbo voor de Voedselbank

OLDENZAAL / DENEKAMP - Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli wordt door de supermarkten Jumbo Kuipers in Oldenzaal en Denekamp net als vorig jaar de donatieactie ‘Eentje extra voor de voedselbanken’ georganiseerd. Met deze actie worden klanten van Jumbo opgeroepen om een of meer producten te doneren aan de Voedselbank Oost Twente. Vrijwilligers van de Voedselbank met vestigingen in Oldenzaal en Denekamp zullen op beide dagen van 10.00 tot 16.00 u. klanten van de supermarkt met flyers attenderen op de producten die (extra) gedoneerd kunnen worden.

Directeur/eigenaar Bjorn Kuipers toont zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de Voedselbank Oost Twente en heeft toegezegd een financiële bijdrage te doen, passend bij de hoeveelheid producten die door de klanten aan de Voedselbank worden gedoneerd bij deze actie.

De Voedselbank Oost Twente kan de opbrengst uit de donatieactie van Jumbo Kuipers goed gebruiken vanwege het groeiende aantal cliënten en de teruglopende voorraad. 

Met name de laatste maanden van vorige jaar nam het aantal cliënten, aan wie wekelijks een voedselpakket wordt verstrekt, sterk toe. Steeds meer mensen kwamen (en komen) in de financiële problemen vanwege de hoge energiekosten en de stijgende kosten voor levensonderhoud meer in het algemeen.