Algemeen

Echtpaar Hoppe – Ten Bos viert diamanten huwelijk

OLDENZAAL - Ria (88) en Hans (86) kregen ter ere van hun 60-jarige huwelijk uiteraard bezoek van de burgemeester, die hen een prachtige bos bloemen overhandigde. Verder vierden ze een mooi feestje waarvoor zelfs mensen uit Amerika waren overgekomen.

Ze ontmoetten elkaar bij de bank waar ze op een gegeven moment allebei werkten. “We zijn een echt bankstel,” lacht Hans. “Omdat het een bank in Enschede was, gingen we daar vaak uit,” voegt Ria toe. Ook gingen ze vaak dansen in Oldenzaal, waar Hans woonde. Dan haalde hij Ria op de fiets op in Losser en bracht haar naderhand ook netjes weer thuis. “Er waren wel meer jongens met een vriendinnetje in Losser, dus dan spraken we daar in de buurt af om nog wat te drinken en fietsen we met zijn allen weer naar huis,” vertelt hij glunderend.

Hans ging na de lagere school naar de Mulo in Oldenzaal, waarna hij bij een bank aan de slag kon. Hier kwam Ria een paar jaar later ook werken en de liefde laaide op. Ze kregen twee zoons en Hans maakte carrière waardoor ze regelmatig verhuisden. Ria had daar geen problemen mee. “Ik vond die verhuizingen wel prima. Mijn moeder heeft nog tien jaar bij ons in huis gewoond en ik tenniste graag en had de druk met de kinderen.” Hans vertelt dat ze ook speciale kooklessen volgde en altijd heerlijk hapjes op tafel toverde. Ria leest nog steeds veel en heeft een brede interesse.

Na recent tien jaar in Gronau te hebben gewoond besloten ze toch weer terug naar hun roots te willen, waardoor ze vlakbij het centrum van Oldenzaal terecht zijn gekomen. Ze vermaken zich samen nog prima. “We beginnen de dag met een gezellig ontbijt. Rond half elf drinken we koffie waarna we vaak nog even boodschappen gaan doen. Regelmatig rijden we nog naar Duitsland om daar te genieten van een lekker hapje en een drankje.” En hoewel Hans al lang met pensioen is, werkt hij toch nog regelmatig voor een BV die hij lang geleden al heeft opgericht. Na zijn werk bij de bank ging hij aan de slag in het computerbedrijf van een vriend waar hij het tot zijn 63ste heeft volgehouden. 

De gouden tip van dit gelukkige echtpaar is: goed met elkaar omgaan en twee keer per jaar op vakantie. “We hebben bijna nooit ruzie,” zegt Hans. “En als we al ruzie hebben is dat na tien minuten voorbij.” Ria kan dit alleen maar beamen.