Algemeen

Oldenzaal 2040

De Gladjakkers nemen je mee naar het Oldenzaal van de toekomst!

OLDENZAAL - In 2023 / 24 ontwikkelt de gemeente samen met de inwoners een nieuwe toekomstvisie zodat alle ideeën voor Oldenzaal gesteund worden door iedereen in de stad. De jeugd van nu is in 2040 tussen de 26 en 41 jaar oud en dus is de mening van de jeugd erg belangrijk voor de toekomst! Want hoe willen zij wonen, werken en leven in 2040?

Nadenken over de toekomst is voor iedereen moeilijk maar zeker voor jongeren is het begrip toekomst soms een ‘ver van je bed show’. Om hen te ondersteunen in dit proces worden in de weken van 5 t/m 17 januari de Oldenzaalse Toekomstweken georganiseerd. Vanavond is er een interactieve avond in de Bond. Studio 15, Stichting Oldenzaalse Musea, Actief na school en de gemeente Oldenzaal organiseren diverse toffe activiteiten om jongeren aan het denken te zetten over hun toekomst in Oldenzaal. De Oldenzaalse Toekomstweken worden afgesloten met een fantastisch evenement in Stadstheater de Bond! De Gladjakkers: Oldenzaal 2040. Samen met de Gladjakkers maken we een tijdsprong van 2024 naar 2040. Hoe ziet Oldenzaal er in de toekomst uit? Heeft iedereen straks thuis les? Hebben we straks een volledig geautomatiseerde markt op zaterdag? En misschien wordt de Plechelmus wel jouw favoriete uitgaansplek!

De GladJakkers (bekend van hun YouTube- en online entertainment kanalen) schetsen door middel van input van jongeren (en een klein beetje hulp van Artificial Intelligence) het Oldenzaal van 2040. Een interactieve workshop met een gezonde dosis GladJakkers humor!

Dit evenement is voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar en kaartjes zijn gratis te bestellen via de website van Stadstheater de Bond. www.stadstheaterdebond.nl.

Kijk voor meer informatie over de Toekomstvisie Oldenzaal 2040 op www.oldenzaal2040.nl.