Algemeen

Caritas biedt cliënten Voedselbank pakket persoonlijke verzorging aan

OLDENZAAL - Evenals voorgaande jaren hebben de Caritasbesturen van de parochies Lumen Christi, Maria Vlucht en Plechelmus gezamenlijk een pakket met verzorgingsproducten beschikbaar gesteld voor de cliënten van de Voedselbank.

Caritas Lumen Christi stelt daarnaast een aantal extra pakketten beschikbaar aan mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, maar die zo’n pakket wel goed kunnen gebruiken. Het pakket bestaat uit wasmiddel, wasverzachter, shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstels, toiletpapier, deodorant en handgel.  De pakketten zijn ingepakt door cliënten van Dagbestedingsproject SamenWerk Tubbergen Aveleijn. De Voedselbank, die de uitgifte voor haar rekening neemt, is erg blij met dit gebaar van Caritas. Het gaat om artikelen, die bijna nooit in het pakket van de Voedselbank zitten, maar die dagelijks worden gebruikt door de diverse huishoudens.

Op deze manier hoopt Caritas de decembermaand iets draaglijker te maken, doordat in elk geval de kosten voor deze artikelen bespaard worden. 

Wat doet Caritas?

Caritas helpt mensen, die op een of andere wijze in de financiële problemen zitten en daardoor niet kunnen voorzien in hun eerste levensbehoeften of noodzakelijke voorzieningen. Mochten gemeentelijke of andere instanties u niet meer kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op Caritas. Uiteraard wordt uw privacy gewaarborgd. 

Hoe kunt u Caritas bereiken?

U kunt contact opnemen met Caritas via een van onderstaande telefoonnummers of mailadressen. Kijkt u hiervoor bij de gegevens van uw eigen parochie.

Lumen Christi: tel. 06-30145512 of secretariaat@caritaslumenchristi.nl of www.caritaslumenchristi.nl.

Maria Vlucht: tel.: 06-41252558 of e-mail c.berbee@ zuidoosttwenthe.nl.

Plechelmus: tel.: 0541-530485 of e-mail secretariaat@ plechelmusparochie.nl.