Zakelijk

“Schonebak.nl kost bijna niets, is lekker fris en nog milieubewust ook”

OLDENZAAL - “Het is een erfenis uit een vorig werkleven,” vertelt Peter Wilderink van SchoneBak.nl. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar. Eerst onder de naam ‘Container Service Segerink’, nu dus onder deze nieuwe naam. Het is in deze periode van warmte niet gek dat de vraag naar deze service enorm stijgt, want de bakken ruiken vaak niet al te lekker. “Het kost bijna niets, is lekker fris en nog milieubewust ook”, laat Bas Alink weten. Hij houdt zich bezig met sales en marketing.

Doordat de mannen op andere gebieden al veel met Twentemilieu samenwerken, hebben ze een vertrouwenspositie opgebouwd. Het is interessant om te horen hoe het schoonmaakproces in zijn werk gaat. In de Otto zit vaak nog afval. “Dat verzamelen we en voeren we op een goede manier af.” Ook het schoonmaakwater vangen ze op in de bakwagen en hergebruiken ze. Op deze manier is het proces ook duurzaam.

“In warme periodes als deze zitten er vaak ook maden in de bak omdat alles lekker ligt te broeien,” vertelt Peter. “Dat is zo vies. Het is al geen fijn klusje om de bak schoon te maken, maar heel veel mensen zijn zich er ook helemaal niet bewust dat ze kans lopen op een boete van meer dan 400 euro als ze het water dat ze gebruiken buiten in het schoonwaterriool laten lopen. Dat is strafbaar.” Als je hem zelf schoon wilt maken, moet je dat eigenlijk boven een wasbak doen zodat het in het vuilwaterriool terecht komt. Maar dat is bijna niet te doen.

“En onze service is een goede manier om van de klusjes af te komen,” lacht Bas. “Ik betaal liever een paar euro dan dat ik die bakken zelf schoon moet maken.” Op het moment loopt er altijd wel ergens een sponsoractie. “Laatst hebben we een winactie op Facebook geplaatst waarbij we 5 jaarabonnementen weggaven. En we zijn actief met twee jongere gasten die zich bezighouden met deur-aan-deurverkoop.”

Als je interesse hebt in de diensten die SchoneBak.nl aanbiedt, kan je even op de website kijken. En misschien kom je dan nog wel een leuke actie tegen.