Zakelijk

Dubbel feest voor Boudrie Kachels en Haarden

OLDENZAAL - Boudrie Kachels en Haarden vierde vorige week dubbel feest: ruim honderd genodigden namen tijdens de officiële opening een kijkje in de nieuwe showroom aan de Textielstraat. Het ziet er prachtig uit en je vindt er de allernieuwste technieken en duurzame innovaties op stookgebied. Tegelijkertijd werd het dertigjarig bestaan van het bedrijf gevierd.

Twintig jaar lang mocht Rudie Boudrie zich, samen met zijn vrouw Marianne, de eigenaar van het bedrijf noemen. Toen hij ermee wilde stoppen, kreeg Wim Kok dit via een vertegenwoordiger te horen en hij besloot een praatje met Rudie te gaan maken. “Ik werkte al jaren in de kachelbranche, maar dan in loondienst. Ik stond in groothandels en haardenzaken. Op een gegeven moment krijg je een bepaalde visie die niet altijd strookt met die van de werkgever. Rudie wilde stoppen en ik wilde starten. Zo simpel was het.”

Tien jaar lang huurde Wim, die onder de oude bedrijfsnaam verder ging, het pand van Rudie. “Hij deed die eerste twintig jaar alles alleen, ook het plaatsen van de kachels en haarden. Ik heb nu een geweldig team naast me staan. Dat is echt de kracht van ons bedrijf en ik ben trots op alle inzet. Dat is geweldig om te zien. Ik benader de markt op een andere manier, maar één ding is hetzelfde gebleven: we maken kwaliteit.”

De nieuwe locatie biedt ruimte voor een heel breed assortiment op alle vlakken. “Dan moet je denken aan elektrische haarden, houtkachels, gashaarden en palletkachels. Wij geven advies over de mogelijkheden en bieden een compleet pakket aan. We verkopen de haarden niet alleen: ze worden ook met complete installatie geleverd als daar vraag naar is. Als het nodig is maken we ook rookkanalen en timmeren we alles mooi af. Zelfs als je niets hebt, kunnen onze monteurs alles er vaak in één dag inmaken. We hebben buiten een nieuwe hoogwerker staan zodat we veilig de daken op kunnen komen. Want tegenwoordig is dat niet altijd even handig door alle zonnepanelen.”

Op het moment heeft Boudrie Kachels en Haarden het druk met lokale verwarming. Nu de energieprijzen zo hoog worden, willen mensen alleen de ruimte die ze gebruiken verwarmen. En veel openhaarden worden omgezet naar inzethaarden. Op deze manier kan je de woonkamer meer verwarmen met minder houtverbruik. Zo bespaar je dubbelop. 

Loop gerust eens binnen in de prachtige nieuwe showroom van Boudrie Kachels en Haarden aan Textielstraat 48. Je kan hier ook terecht met al je vragen op dit gebied en voor adviezen. Tel: 0541-799199 of neem een kijkje op de website  www.boudriekachels.nl.