Uitgaan & Cultuur

Wandeling ‘Struinen over de heide en langs de cirkels van Jannink’ Dal van de Mosbeek

MANDER - Struin je graag over de heide? Ga dan woensdag 4 augustus mee met de wandeling ‘Struinen over de heide en langs de cirkels van Jannink’ van Landschap Overijssel. Met de gids ga je op pad in het Dal van de Mosbeek. Onderweg ontdek je de mooiste plekken op de heide en zie en hoor je dingen waar je zelf aan voorbij zou lopen. De wandeling is in de avond en duurt ongeveer 2,5 uur. Vooraf aanmelden is nodig.

Foto: Clifton Buitink

In heidegebieden leven enkele van de meest zeldzame planten en dieren van ons land. Om de heide mooi en aantrekkelijk te houden voor onder meer hagedissen en het heideblauwtje moet het onderhouden worden. Terwijl je samen met de gids over de heide struint, vertelt hij hoe heide ontstaat, wat er nodig is om het mooi te houden en welke dieren hier leven. Interessant en leerzaam! Ook kom je tijdens deze wandeling langs de twee reusachtige cirkels van Jannink. De gids vertelt je het verhaal achter deze cirkels die er al meer dan 100 jaar liggen. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan. 

Rekening houden met corona 

Tijdens de wandeling houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kunnen er daarom een beperkt aantal mensen mee. 

Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Praktische informatie

De wandeling ‘Struinen over de heide’ is woensdag 4 augustus in de avond. Het start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Ga voor aanmelden naar www.landschapoverijssel.nl/activiteiten en meld je online aan. Na je aanmelding ontvang je de exacte starttijd. De bijdrage voor deze wandeling is € 5,00, kinderen € 2,50.  Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? 

 

Foto: Clifton Buitink