Uitgaan & Cultuur

Twintig bedden Stichting Sint Maarten voor zorg in Suriname

OLDENZAAL - De Stichting Sint Maarten heeft afgelopen donderdag 20 bedden geschonken aan Oldenzaler Gerard Kuipers. Deze zijn bedoeld voor de Surinaamse Huber Stichting.

Gerard Kuipers is al sinds 2010 bezig om gereedschappen, revalidatiematerialen en andere hulpmiddelen uit Nederland naar Suriname te brengen. De Huber Stichting runt daar een tehuis voor meervoudig gehandicapten. Gerard was op een reis naar Suriname getroffen door de erbarmelijke toestand waarin gehandicapte Surinaamse kinderen moeten leven. Gerard: “Daar zie je de echte armoede!”. Hij zag mensen zonder hulpmiddelen of met niet-passend of kapot materiaal. Als vader van een gehandicapte zoon raakte dit Gerard extra hard. Gerard: “Het was gewoon triest om te zien met wat een rommel die mensen zich moeten redden.” Gerard kwam in contact met de Huber Stichting, die een tehuis runt voor meervoudig gehandicapten. Gerard heeft in de revalidatietechniek gewerkt en heeft de stichting sindsdien geholpen met materialen en veel kennis.

20 bedden
Stichting Sint Maarten had een grote verassing voor Gerard. Hij kreeg afgelopen donderdag 20 zorgbedden overgedragen, iets wat de Stichting Huber goed kan gebruiken om het leven van patiënten en zorgverleners gemakkelijker te maken.

Transport
Gerard is natuurlijk erg blij met de bedden maar ziet nog wel een probleem. Gerard: “De opslag hier is geregeld dankzij Shelter Storage, maar we moeten nu het transport naar Suriname bekostigen. Containertransport over zee is op dit moment schreeuwend duur. Ik hoop dat we hierin wat hulp krijgen van Oldenzalers en ondernemers.” Wie Gerard wil helpen om het transport te realiseren kan hem benaderen via gerardkuipers48@hotmail.com of telefonisch onder nummer 06-48123234.