Uitgaan & Cultuur

Twente Ballooning, het kleurrijkste evenement van Twente
Dit jaar de 30ste editie van een prachtig en kleurrijk event in Twente…

OLDENZAAL - Twente Ballooning staat al jaren in de top van toonaangevende zomerfestiviteiten in Twente. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar het Hulsbeek. Ook tijdens de 30ste editie, van 24 tot en met 27 augustus hoopt de organisatie weer zo’n grote groep enthousiaste toeschouwers te mogen begroeten en te laten genieten van al het vermaak dat Twente Ballooning te bieden heeft. 

Het publiek krijgt iedere avond een prachtige internationale show van een groot aantal heteluchtballonnen voorgeschoteld. Tijdens het ballonspektakel stijgen maar liefst 35 ballonnen uit binnen- en buitenland op vanaf het Hulsbeek. Het schouwspel wordt met verbazing door het in groten getale aanwezige publiek gadegeslagen. De indrukwekkende heteluchtballonnen die op het Hulsbeek worden uitgevouwen, verwarmd en uiteindelijk opstijgen. Een prachtig gezicht!

Beroemde ballonnen naar Twente Ballooning 2022:

De special shapes die dit jaar naar Twente Ballooning komen zijn onder andere de allernieuwste Mister Globie, de McDonalds hamburger, patat en Milkshake, Max de beer, Tijger Hugo, Babette een vriendelijke jongedame, een schroevendraaier en een mega heftruck. Nog nooit waren er zoveel bijzondere vormen aanwezig bij Twente Ballooning. Maar organisatie Rien Jurg Promotions BV was enthousiast om deze ballonnen na twee jaar van afwezigheid naar Twente Ballooning te halen. Mister Globie zal zijn zelfs zijn  “Maiden” Flight maken op de openingsavond. Mister Globie is ook in boekvorm verschenen. Grote vraagstukken voor kinderen worden beantwoord in het boek. Laat u verrassen door deze prachtige Special Shape.

Internationaal karakter:

Dit jaar komen er ook weer ballonvaarders uit het buitenland naar Twente Ballooning. Met piloten uit Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Thailand mag Twente Ballooning zich weer een internationaal gezelschap toerekenen.

Zelf ballonvaren tijdens Twente Ballooning:

Tijdens Twente Ballooning zullen meerdere heteluchtballons het luchtruim kiezen. Wilt u meevaren in één van deze prachtige ballons? De mogelijkheid bestaat om deze unieke ervaring mee te maken voor slechts € 185,00. Reserveert u via 074-276 11 00.

DE NIGHTGLOW OP VRIJDAGAVOND 26 AUGUSTUS

Één van de hoogtepunten van Twente Ballooning is de “Nightglow”. Uniek in Europa vanwege de prachtige locatie. Een fantastische show met heteluchtballons aan de rand van de vijver, een enorme lichtshow, pakkende muziek en een spetterend vuurwerk! Deze show mag u niet missen!

Aanvang rond 22:15 uur.

RANDGEBEUREN, een gezinsevent bij uitstek.

Op het hoofdveld is een grote inloopballon aanwezig, waar de kinderen in mogen lopen om een gevoel te krijgen van de immense afmetingen. Gezellig rondsnuffelen op de Twente Ballooning Fair. Op Twente Ballooning mogen uiteraard geen Twentse producten en verkoopstands ontbreken. Ook zijn er vele andere mooie producten te verkrijgen die specifiek gericht zijn op het gezin. Kortom een diversiteit aan stands.

De fair wordt gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2022.

Op zaterdag 27 augustus zijn er dit jaar prachtige oldtimers te bezichtigen tussen 16:00 en 18:00 uur. Ook op zaterdag kunnen de kinderen zich uitleven op stormbanen en springkussens, met een quad kan een parcours worden afgelegd, er zijn heliumballonnen verkrijgbaar en staan kermis attracties opgesteld. De kindermiddag is een mega groot spektakel voor de kinderen! Clown Carlo is aanwezig.Zaterdagavond zal Twente Ballooning worden afgesloten met een vuurwerkshow.

Met alle kleurrijke ballons is Twente Ballooning echt een gezinsevenement bij uitstek! Kortom, een evenement om even het vakantiegevoel terug te krijgen en waar u dit jaar echt geweest moet zijn.

Kom naar Het Hulsbeek, Beleef en Geniet…! Volg de website www.twenteballooning.nl voor de berichtgeving rondom de weerscondities en het laatste nieuws. Volg ons via Instagram en Facebook.

 

Informatie Twente Ballooning 2022

Periode: 24 tot en met 27 augustus 2022

Tijden:

Woensdag en donderdag van 15:00 tot 21:00 uur
Op vrijdag van 15:00 tot 23:00 uur
Op zaterdag van 15:00 tot 22:00 uur
Voorbereiding voor de ballonvaarten dagelijks vanaf 18:00 uur

Graag tot ziens bij Twente Ballooning!