Uitgaan & Cultuur

Traditie in ere hersteld, voor het eerst sinds 2018
weer een groot Oldenzaals paasvuur

OLDENZAAL - Het Oldenzaals paasvuur, op terrein Toetersdennen op het Hulsbeek, zal eerste paasdag omstreeks 20.30 uur ontstoken worden. Dit is de lang verwachte 26e editie die plaatsvindt, waartoe Stichting Oldenzaal Paasvuur het initiatief neemt.  In 2019 was het last minute onmogelijk een veilig paasvuur te organiseren in verband met de droogte. Het coronavirus gooide roet in het eten voor de edities van 2020 en 2021.

Op zondag 17 april a.s. rond een uur of 19.45 uur start de verkoop van fakkels en lampionnen (te koop voor € 4,00) bij het Muldershoes (informatiecentrum Hulsbeek) aan de Oude Almeloseweg. Rond 20.15 uur zal Pastoor Reerink hier de route starten naar het paasvuur, met in zijn kielzog een grote optocht die wordt gesierd door fakkels en lampionnen. Eenmaal aangekomen op het terrein Toettersdennen zal het paasvuur omstreeks 20.30 uur ontstoken worden.

Onder het genot van een drankje, te koop bij de Speciaalbiertruck van Café Bierlokaal De Engel, is het prachtige vuur te aanschouwen. Kortom een mooie avond voor jong en oud, te combineren met een prachtige wandeling richting het mooie Hulsbeek. Het terrein is te bereiken via de Schipleidelaan en de Oude Almeloseweg, voor automobilisten zijn de grote parkeerplaatsen van het Hulsbeek ’s avonds geopend.

Stichting Oldenzaals Paasvuur kan het organiseren uiteraard niet alleen. Een uitstekende samenwerking met de Gemeente Oldenzaal, Regio Twente, politie en brandweer, alsmede de Siers Groep Oldenzaal, Vlutters Tools & Safety en Burink Grondverzet B.V. zorgt er voor dat deze traditie voorgezet kan worden.

Naast deze hulp kan het paasvuur niet gehouden worden zonder giften. Daarom zal er door de Ronde Tafel Oldenzaal worden gecollecteerd, een contante bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Stichting Oldenzaals Paasvuur hoopt u allen op eerste paasdag te verwelkomen. Een mooi en zorgvuldig opgebouwd paasvuur ligt op u te wachten. Het is dan ook, net als andere jaren, niet toegestaan op eigen gelegenheid snoeihout te dumpen. Hier wordt streng toezicht op gehouden.