Uitgaan & Cultuur

‘Summer in the City’ wordt ‘Summer in the Zittie’

OLDENZAAL - Enkele weken geleden  lanceerden de Oldenzaalse horecaondernemers Frans Bult, Bart Ikink, Bas de Leeuw en Weerseloër Maarten Ensink het plan voor een ‘Summer in the City’ festival in de week waarin normaalgesproken de Boeskool is Lös zou plaatsvinden. Door de nieuwe corona uitbraak is dit plan van tafel. Bart Ikink (van Hotel ter Stege) kan het idee van een feestweek niet loslaten en gaat verder met een variant: ‘Summer in the Zittie’. 

Bart: “Binnen de nieuwe aangescherpte regels zijn we gebonden aan zitplaatsen voor het publiek. Dat is een nadeel, want in plaats van 3.250 kan ik maar 1.000 gasten verwelkomen, maar dat is niet anders. Voordeel is dat we gasten aan tafel meer aandacht kunnen geven, er wordt aan tafel bediend.”

Bij de ingang is er controle op de coronacheck-app, dat betekent enkel toegang na een negatieve test, vaccinatie of herstel na een besmetting. De coronacheck-app is leidend. Eenmaal binnen moeten de bezoekers een vaste zitplaats hebben, daar wordt keurig op ingespeeld. Bart: “De anderhalve meter afstand hoeft niet te worden nageleefd, dus het zit wel gezelliger met elkaar aan tafel.”

De entree wordt anders geheven dan eerst was voorzien. Bart: “We gaan geen losse tickets verkopen, maar entree per tafel met 4, 6 of 8 stoelen. De nieuwe site gaat maandagmorgen live. De verkochte tickets voor ‘Summer in the City’ kunnen worden ingewisseld voor tafels of er wordt een restitutie van het bedrag gedaan. Bart: “We gaan vanaf komende week de mensen, die hebben geboekt, hierover benaderen. Ook voor ‘Summer in the Zittie’ geldt dat als het evenement geen doorgang kan vinden het entreegeld gewoon wordt teruggestort.”

Het ‘Summer in the Zittie’-festival wordt gehouden van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 augustus. Het festival vindt plaats op de Ganzenmarkt en het feestterrein zal 30 bij 50 meter groot worden. 

Programma

De vier dagen kennen verschillende programma’s en doelgroepen. De woensdagavond is Oldenzaalse Zomer het thema. Bart: “Er treden alleen Oldenzaalse artiesten op, de line up wordt binnenkort bekend gemaakt.”Donderdag wordt Megapark Oldenzaal, vernoemd naar de club Megapark op Mallorca. Bart: “Denk aan een Oktoberfest-achtige setting met lange tafels, Duitse muziek en feestmuziek. DJ Rob Toonen verzorgt die muziek.” Vrijdagmiddag wordt er een Pubquiz gehouden en ’s avonds is het tijd voor het Oldenzaalse zomercarnaval. The Heat is On treedt op. Bart: “Zaterdag is Beachparty XL het thema en de zondagmiddag sluiten we af met een familiemiddag, waarschijnlijk met een bingo.”

Bart: “Het wordt een hartstikke leuke week. We gaan ervoor, er gaat al zoveel niet door tegenwoordig. Ik laat de mensen niet zitten, maar tegelijk wel zitten!”

Kaarten zijn te krijgen via: www.summerinthezittie.nl