Uitgaan & Cultuur

Stroadl Festival 2022 Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Stroadl Festival is op vrijdag 30 december 2022 in de horeca van de binnenstad en de St. Plechelmusbasiliek van Oldenzaal. Alle opbrengsten van het Stroadl Festival komen ten goede aan praktische noodhulp voor Oekraïne en voor steun aan Oldenzaalse culturele verenigingen, die als gevolg van de coronatijd in de problemen zijn gekomen. Tijdens het Stroadl Festival is er een optreden van ’The Ukranian Liberation Orchestra & Choir’ in de St. Plechelmusbasiliek. De toegang bestaat uit een vrije gift. Gratis entreebewijzen zijn af te halen bij Tourist Info en De Bombazijn. Bij vijf horecagelegenheden in de binnenstad zijn zes verschillende live-concerten. Passe-partout tickets voor de live-concerten zijn voor 10 euro in de voorverkoop in de basiliek en bij De Bombazijn.

The Ukranian Liberation Orchestra & Choir

19.30 uur (kerk open 19.00 uur)

St. Plechelmus-basiliek - vrije gift

Soliste: Deirdré Rautenbach - sopraan

Klassieke topmusici op de vlucht voor het oorlogsgeweld in hun thuisland Oekraïne vonden een veilige opvang in Nederland. Samen vormen zij een uniek symfonieorkest onder leiding van oud-Ootmarsumer Jeroen Weierink, die het optreden in de basiliek omschrijft als een ‘hemels programma’. Het orkest begeleidt ook enkele koorstukken door het Ukranian Liberation Choir, zoals schitterende klassieke werken als het Gloria van Vivaldi, het Halleluja uit Messiah van Händel en enkele sfeervolle kerstliederen. Ook in de basiliek: afsluitende veiling schilderij ‘De Stroadl’ van portretkunstenaar Agnes de Winter, in 2014 winnaar van ‘Sterren op het Doek’.

Zij vertelt het wonderlijke verhaal achter dit vrije werk. Het schilderij (60x80 cm) is te bezichtien in de etalage aan de Molenstraat 24 te Oldenzaal.

Inzet wordt het actuele online-bod. Check het laatste bod op www.stroat.nl/stroadl2022 Verhinderd? Doe uw bieding via een mail naar: stroadl2022@gmail.com

Hotel Ter Stege, 21.00 uur: The Adèle Project

Deze band vol topmuzikanten klinkt niet alleen als een show van Adèle; het oogt en werkt even magisch en opzwepend! Zangeres Jolanda heeft de power en de finesse die nodig is om alle Adèle-hits tot hun recht te laten komen. Nummers als Skyfall, Someone like You en uiteraard Make You feel my Love. Puur genieten voor het goede doel!

Hotel Ter Stege, 23.15 uur: Motown Tukkerland Live Tribute

‘Tot ziens in Oldenzaal’, klonk het de laatste keer uit de mond van trompettist en soulliefhebber Jan Wessels. Tussen zijn muziek voor het Metropool Orkest en tal van studiosessies door is het zijn grote passie om met vrienden lekker los te gaan op muziek van het Motown-label en toppers als Michael Jackson. Mooi dat zijn band met topmuzikanten, zangeressen en zanger weer back in town is.

De Engel, vanaf 21.30 uur: Musk

Deze drie Tukkers noemen zich de andere coverband. Bekende hits, guilty pleasures en alles wat er tussenin zit komt voorbij. Bas, Dries en Mark schakelen tussen Springsteen en Abba om een brug te slaan naar de Stones via Metallica en ga zo maar een mooie lang avond door.

’t Hypotheekje, vanaf 21.30 uur: Blue Monday

Ooit was hij de toetsenist van het Stroat Ensemble, nu is Gert-Jan Ettema de man achter de piano van deze vijf blues-muzikanten. Van Ierland tot talloze podia in ons land speelden zijn met stevige blues de zaal plat. In de Hypo bewijzen zij nog maar eens dat de blues springlevend is. 

De Bestemming, vanaf 21.30 uur: Suitz

Sinds Daan en Nicky elkaar gevonden hebben in de feestmuziek hebben zij al op meer dan 600 feesten door heel Europa het dak er af gespeeld. Van ABBA tot Ed Sheeran en dan op z’n vrolijkst. Deze avond binden zij De Bestemming aan hun zegekar.

De Bombazijn, vanaf 21.30 uur: Nova Faghm

Deze vijf liefhebbers, waaronder de vaste Bombazijn- gastmuzikant Bert Kuipers, spelen al vijftig jaar samen. Tijdens het Stroadl Festival storten zij zich bij De Bombazijn op de popmuziek uit hun jeugd. Het plezier en de passie voor het samen muziek maken spat er nog altijd van af.