Uitgaan & Cultuur

Olifanten Parade komt naar Noordoost Twente

OLDENZAAL - De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. Van 13 september t/m 24 oktober 2021 zullen tientallen kleurrijke olifanten hier de dorpen en steden veroveren. De VVV/TTI’s hebben hun handen ineen geslagen om deze opvallende, kleurrijke tentoonstelling in 2021 samen te organiseren. Een perfecte invulling van het bekende Twentse Noaberschap! Het belooft dan ook een speciale editie te worden. 

De kleurrijke olifanten krijgen een mooie plek op de vele bijzondere plekjes van Noordoost-Twente. Aan de hand van verschillende routes laten we de bezoekers kennis maken met de rijk gedecoreerde olifanten, de mooie omgeving, de highlights in de regio, maar ook met alle deelnemende ondernemers!

Olifanten in heel Noordoost-Twente Elephant Parade Twente is een gezamenlijk initiatief met een groot draagvlak van vele ondernemers, instanties en bedrijven. Inmiddels zijn er meer dan 40 olifanten die een plekje krijgen in de regio. Meerdere ondernemers hebben reeds hun toezegging gedaan om individueel of samen met andere ondernemers een olifant te ‘adopteren’. Maar natuurlijk kunnen daar nog meer olifanten bij, die allen onderdeel gaan uitmaken van de uit te zetten routes! We geven alle ondernemers in de hele regio de kans om een olifant te adopteren. Aanmeldingen kunnen nog gedaan worden tot en met 11 juni! Hiervoor kunt u contact opnemen met de VVV/Tourist Info in uw eigen gemeente.

Leuke Elephant acties

Speciaal voor deze prachtige openluchttentoonstelling worden er diverse promotionele activiteiten georganiseerd. Zo hebben een aantal kunstenaars al toezeggingen gedaan om een eigen olifant te ontwerpen en te beschilderen gedurende de parade. Ook de Elephant Tours zullen dit jaar niet ontbreken. Via deze unieke routes voor fiets-, wandel- en auto tochten word je langs alle olifanten geleid en uiteraard kun je genieten van de mooie omgeving en stadscentra. Aan de hand van overzichtelijke routekaartjes die worden uitgegeven hoef je geen olifant te missen.

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Rotterdam, Amsterdam, Londen, New York, Dubai, Singapore, Rio de Janeiro en Ootmarsum.

De organisatie

De organisatie van de Elephant Parade Twente ligt in handen van de gezamenlijke VVV/TTI’s in Noordoost Twente. Informatie en aanmeldingen via de VVV/Tourist Info in uw eigen gemeente.

Oldenzaal Promotie (info@oldenzaalpromotie.nl)

VVV Ootmarsum-Dinkelland (info@vvvootmarsum.nl)

Visit Tubbergen (info@visittubbergen.nl)

Tourist info De Lutte Losser (info@visitdeluttelosser.nl)