Uitgaan & Cultuur

Oecumenische Oogstdankdienst op 1 september

DE LUTTE - Op zondag 1 september 2019 zal er een oecumenische oogstdankdienst gehouden worden op het erf van de familie Rolink, Lutterzandweg 11, 7587 LH De Lutte.

Deze dienst wordt georganiseerd op initiatief van LTO Noord en Zij-Actief afdelingen Losser, De Lutte en Beuningen. Aan de voorbereiding van de dienst werken de katholieke geloofsgemeenschappen van Losser, De Lutte en Beuningen en de Protestantse Gemeente Losser mee.

Voorgangers in deze dienst zijn: pastor Ingrid Schraven en dominee Hennie Marsman. Het Plechelmuskoor uit De Lutte verleent haar muzikale medewerking. Voor de kinderen is er kinderkerk. Door de dames van Zij-Actief wordt de aankleding van het erf verzorgd.

Het thema van de dienst is: Land van melk en honing. De collecte is bestemd voor de Voedselbank.

De oecumenische oogstdankdienst begint om 10.30 uur. Hierdoor vervallen de zondagse kerkdiensten in de katholieke kerk van De Lutte en in de protestantse kerk van Losser.

De dienst vindt plaats in de open lucht. Bij regen wijken we uit naar de kapschuur. Na de dienst is er gelegenheid voor een kopje koffie met een boterham met ei. Ook kunt u het bedrijf van de familie Rolink bezichtigen. U bent allen van harte welkom.

Namens de deelnemende organisaties:

LTO – Tine Welman

Zij-Actief – Ans van Langen

Katholieke geloofsgemeenschappen – pastor Ingrid Schraven

Protestantse Gemeente Losser – ds. Hennie Marsman