Uitgaan & Cultuur

Nutsschool zomercarnaval  bij Molenkamp

OLDENZAAL - In januari stond het al vast. Geen carnaval deze winter, dan gaan we voor een zomercarnaval in juni. Het was passen en meten met alle beperkingen, maar het werd een zomercarnaval deze week!

Woensdag werd het Prinsenpaar gepresenteerd. Vrijdag was het zomerfeest, met veel zon en een vrolijk ’s zomers versierd schoolterrein aan de Bentheimerstraat. Het zomerse Prinsenpaar Job (Olde Daalhuis) en Nieke Vastert genoot van het geweldige liedjesfestival, waarbij alle groepen, ondersteund door een orkestje, live een zomerse melodie op de planken bracht. De jury beloonde groep 5 met de eerste plaats; ze zongen een oranje-lied  met een wervelende show. Na de maaltijd en de zomerse spelen als limbo-dansen en ananas-bowlen, was het tijd voor een optocht. Alle groepen volgden de Prinsenwagen met Job en Nieke in het rondje om de Molenkamp. “Onze nieuwe tijdelijke buren, de bewoners van de Molenkamp waren erg blij met de optocht langs hun woning”, aldus leerkracht Paul Jonge Poerink. “De verschillende groepen presenteerden nogmaals hun lied en dans, maar nu voor de bejaarde bewoners. Die waren op hun beurt heel enthousiast en trakteerden alle 240 kids spontaan op een ijsje!”

Voor Job en Nieke geen kinderwagenoptocht en intocht van de Prins, maar hen wacht wel een ontvangst door de burgemeester op 30 juni!