Uitgaan & Cultuur

Lions BOCA introduceert Heel Oldenzaal Bakt

OLDENZAAL – De dames van Lions BOCA gaan het met de komende Koningsdag over een heel andere boeg gooien. Na tien jaar succesvol een Oldenzaalse versie van Idols te hebben georganiseerd, gaan de dames nu een ander TV-succes op Oldenzaalse schaal opzetten: Heel Oldenzaal Bakt.

Diane Smellink, Sonja Heuvelmans, Manon Moekotte, Marianne Greeven en Pascalle Cosijnse zijn er klaar voor.

Het programma speelt zich af op Koningsdag voor het gemeentehuis. Verwacht geen grote kookeilanden, ovens en wanhopende amateurbakkers, want de deelnemers kunnen thuis in alle rust hun talent aanwenden voor een inzending. Manon Moekotte: “Het wordt gewoon een gezellige dag en iedereen moet zich lekker ontspannen zijn.” 

De deelnemers nemen hun bakkunst trots mee naar het Heel Oldenzaal Bakt-plein en daar worden door een vakkundige jury de prijzen toegekend. Diane: “De jury bestaat uit Tonnie van de Meché (oud banketbakker), Pascalle Cosijnse (van Bakkerij Olde Keizer by Frans) en…. een mystery guest!” De prijsuitreiking is om 11.00 uur op het podium voor het stadhuis.

Het thema dit jaar is ‘Koninklijk’. Er zijn twee deelnemers-categorieën: jeugd en volwassenen. De jeugd kan meedoen met zelfgemaakte cupcakes (de Koninklijke Cupcake) en de volwassenen kunnen met een zelfgebakken taart meedingen naar de zoet smakende roem. De Koninklijke Taart, dus. Er zijn leuke prijzen ter beschikking gesteld.

Als serviceclub heeft Lions BOCA natuurlijk een maatschappelijk doel aan het project verbonden. Manon: “De kinderen mogen na de prijsuitreiking hun cupcakes zelf gaan verkopen. Er is afgesproken dat de helft van hun opbrengst ten goede komt aan de Stichting Semmy (zie ook www.stichtingsemmy.nl), die zich inzet tegen kinderkanker. De ingezonden taarten worden per punt verkocht en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Koffieclub, een Oldenzaalse jongerenclub die eenzame ouderen bezoekt en evenementen voor deze doelgroep organiseert.”

Er is een terras waar de bezoekers koffie, thee en ranja kunnen drinken, natuurlijk samen met de pas gekochte taart of cupcake.

Iedereen, jong en oud, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Manon benadrukt: “Je hoeft echt geen baktalent te zijn. Meedoen en de gezelligheid is alles waar het om gaat.” Aanmelding kan deze week nog via info@heeloldenzaalbakt.nl. Nadere informatie en spelregels zijn te vinden op www.koningsdagoldenzaal.nl, klik op 'Heel Oldenzaal Bakt'.