Uitgaan & Cultuur

Kunst in de etalage geopend

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag ging de negentiende editie van Kunst in de etalage van start. De opening werd verricht door de wethouder van cultuur Alida Renkema en deelnemer Betty Mensink en vond plaats in de herdenkingstuin voor de ‘etalage’ van het stadhuis.

Na een openingswoord van voorzitter Hedwig de Bruijn was het aan Alida Renkema en Betty Mensink om de opening te verrichten. Betty heeft heeft zelf deelgenomen aan het glaskunst-project bij het Glazen Nest.Alex Hospers, hoedenmaker binnen de organisatie van Kunst in de Etalage, droeg een gedicht voor over de betekenis van kunst.

KidE-Jong

Daarna kreeg het gezelschap een toelichting op het kunstwerk in de tuin voor het Racerhuis. Dit kunstwerk is gemaakt door leerlingen van René Volkers op het Twents Carmelcollege locatie Potskampstraat. Het werk heet ‘Tree of Joy’. De vorm van een boom verwijst naar groei.

Na de opening togen de aanwezigen naar winkelcentrum De Vijfhoek om Project KidE-Jong te bekijken. Dit is gehuisvest in een leegstand pand van de Vijfhoek, in de etalage van de voormalige winkel van Die Grenze. Hier wordt een installatie ingericht onder leiding van kunstenaar en scenografist Astrid Muijderman die optreedt als curator in dit project. Cecilia Berghäll is een Finse kunstenaar die onlangs afgestudeerd is aan de HKU. Zij maakt een installatie van papieren ‘vouwsels’. Wethouder Renkema mocht er een toevoegen aan de collectie. Hierboven komt een doek te hangen met tekst van schrijfster Lena Plantinga. Zij volgt de schrijfopleiding aan de HKU.

KidE-Jong is een project van KidE om meer in te zetten op jonge kunstenaars.

Prijsuitreiking

Op 24 oktober is de prijsuitreiking van het evenement. Dit valt samen met een koopzondag, wat extra belangstelling zal opleveren.

Kunstroute

In diverse winkels en bij de Tourist Office is          een brochure te krijgen, waarin alle locaties van Kunst in de Etalage te vinden zijn bij wijze van een kunstroute. Kijk ook op de website,  www.kunstindeetalage.nl .

Uw reactie