Uitgaan & Cultuur

KnK steunt ‘Oldenzaal tegen MS’
Toneelvereniging KnK presenteert ‘Soms een goeie dag’

OLDENZAAL - KnK Toneel brengt u een avondvullend programma met een ontroerend toneelstuk, live muziek en een hapje en drankje op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober. Dit jaar komen ze weer met een nieuw toneelstuk op de bühne. Het stuk, geschreven en geregisseerd door Ton Davids, lid van de vereniging, beleeft zijn première in Stadstheater De Bond.

In zijn dagelijks leven is Ton huisarts in Enschede en ‘Soms een goeie dag’ is deels gebaseerd op ervaringen en verhalen uit de praktijk. 

In Soms een Goeie Dag volgen ze Sophia en haar gezin. Sophia is ziek, ze heeft MS. Langzaam maar zeker wordt ze steeds meer patiënt en steeds minder Sophia. Daarom staat op haar verlanglijstje voor haar verjaardag dan ook dat ze weer iets wil meemaken, weer iets wil voelen. Ze had nooit kunnen vermoeden dat ze verstrikt zou raken in een web van wietplantages, liefdesbrieven, katers en broodjes shoarma. Lukt het Sophia om zichzelf, beetje bij beetje, weer in die lege spiegel te kunnen zien?

Een avond met een lach en een traan

KnK steunt ‘Oldenzaal tegen MS’ en doneert een gedeelte van de opbrengst aan deze stichting. http://www.oldenzaaltegenms.nl/

Oldenzaal tegen MS is onderdeel van de stichting ‘Klimmen tegen MS’ en opgericht eind 2016 door een aantal Oldenzaalse leden. Het doel van Klimmen tegen MS is het één of meerdere keren beklimmen van de Mont Ventoux, per fiets of (hard-) lopend. De tocht is ruim 21 kilometer lang, met een helling van gemiddeld 7,5%. Elke deelnemer moet minimaal 500 euro aan sponsorgeld ophalen, dat volledig besteed wordt aan onderzoek naar MS.

Kaarten kosten € 17,50 (incl. hapje, drankje en garderobe) en zijn te koop via www.stadstheaterdebond.nl en knktoneel.nl