Uitgaan & Cultuur

Kerst 2021: een ‘kerstfilm’ bij de kerststal(len) in de kerk van De Lutte

DE LUTTE - In de katholieke kerk kennen we veel tradities. Ook in onze kerk van De Lutte. Zo is er op kerstavond altijd een kinderkerk bijeenkomst als start van het kerstfeest. Helaas zorgt corona ervoor dat een fysieke bijeenkomst niet mogelijk is. Maar net als vorig jaar heeft de Kinderkerk een alternatief. 

Veel ouders gaan tijdens de eerste of tweede kerstdag naar de kerk om samen met hun kinderen de kerststal te bekijken. Naast de kerststal wordt in de kerk een kerstfilm gedraaid waarin de kinderen van de basisschool een hoofdrol spelen.

De kinderen hebben met hun blik van anno 2021 de verschillende momenten van het kerstverhaal uitgebeeld. Zo is in de film te zien hoe de engel aan Maria verschijnt, zien we de herders in het veld, de herberg waar geen plek is voor Jozef en Maria en natuurlijk de stal met het pasgeboren kind. Gezamenlijk vormen deze momenten het kerstverhaal.

Voor degenen met extra belangstelling voor kerststallen, plaatst Jan Riesewijk meerdere diverse kerststallen in de kerk. Deze kerststallen geven blijk van een steeds weer een andere zienswijze op het kerstverhaal.

De kerk is op de eerste en tweede kerstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Namens de Kinderkerk De Lutte wensen wij iedereen goede kerstdagen en we hopen dat er in 2022 weer een traditionele Kinderkerk kerstbijeenkomst is.

 

Kinderkerk De Lutte