Uitgaan & Cultuur

Dit zijn de jeugdhoogheden in het jubileumjaar
Jeugdgravin Indy en Jeugdgraaf Kjell van de Bosdûvelkes

DE LUTTE - Op vrijdag 10 december zijn op de St.Plechelmusschool in De Lutte de jubileum jeugdhoogheden van de carnavalsvereniging de Bosdûvelkes bekend gemaakt. Deze carnavalsvereniging bestaat dit jaar 55 jaar en voor de jeugd gaan Jeugdgraaf Kjell (Grote Beverborg) en Jeugdgravin Indy (Riesewijk) voor in het (digitale) feestgedruis. De hoogheden zitten bij elkaar in de klas, groep 8b.

Jeugdgraaf Kjell (Grote Beverborg) en Jeugdgravin Indy (Riesewijk).

Helaas kon dit jaar het jaarlijkse jeugdgala door de corona niet plaatsvinden, maar gelukkig was er met het uitzenden van een livestream/filmpje op Youtube toch een leuk alternatief gevonden om de jeugdhoogheden te presenteren.

De live-uitzending was in elk leslokaal te volgen en uiteraard in het hele dorp. De Jeugdcommissie had een film voorbereid waarin de jeugdhoogheden van het afgelopen jaar Eva en Marijn hun ‘gravenkledij’ voor de laatste keer uit hebben gedaan en de scepter over hebben gedragen aan de nieuwe jeugdhoogheden. De opkomst van de nieuwe hoogheden werd bekend gemaakt in een spectaculaire aflevering van het Jachtseizoen.

Drie leden van het ‘Jeugdcommissie ‘StukTV’ team’ gingen op pad om de nieuwe hoogheden op te sporen, waarbij er door heel De Lutte geracet en gezocht werd. Het doel was om de vluchters binnen 4 uur op te sporen. Via diverse jeugdfoto’s werden uiteindelijk de vluchters bekend gemaakt en gekroond tot de nieuwe Jeugdgraaf en Jeugdgravin.

Jeugdgraaf Kjell is de zoon van Huub en Wendy Grote Beverborg, en Jeugdgravin Indy is de dochter van Gerald en Daniëlle Riesewijk