Uitgaan & Cultuur

Coronaproof voorstelling in De Bond: Normale Gekte

OLDENZAAL - Per 1 juni mogen theaters hun deuren weer openen voor 30 personen. Dit aantal mensen is voor Stadstheater De Bond onvoldoende om weer regulier in bedrijf te gaan, maar op zaterdag 13 juni is er wel een speciale voorstelling. Of eigenlijk drie: cabaretduo De Boer Mentink treden 3 x 30 minuten op voor 30 gasten per show.

Mark Boer en Ton Mentink staan al jaren samen op de planken met toneelgroep Fleringen, maar vormen sinds ruim een jaar samen ook een cabaretduo. Deze creatieve geesten hebben aangeboden om een speciaal theaterprogramma te maken: Normale Gekte. 

Alles is anders en iedereen noemt het gekke, rare of vreemde tijden. Maar is alles wel zo gek? Of is het nu juist normaal en zijn we gek gewend? De Boer Mentink neemt het publiek in 30 minuten mee wat er voor hun gek en anders is, of juist helemaal niet. Ze spelen 3 keer op een avond 30 minuten voor maximaal dertig personen. Dat is toch niet normaal? Of is dat gek? Raar is het wel maar vreemd genoeg hebben ze veel te vertellen.

Riëtte Kruize, directeur Stadstheater De Bond: “Ik vind het super dat deze lokale theatermakers ons hebben benaderd om deze theateravond mogelijk te maken. In het staartje van het seizoen kunnen we toch nog mensen blij maken met een avond theater. Daarnaast is het voor ons een goede testcase: hoe kunnen wij binnen de 1,5 meter samenleving theater maken?”

Er zijn op zaterdag 13 juni voorstellingen om 19.00, 20.15 en 21.30 uur. Kaarten à € 7,50 zijn vanaf 3 juni verkrijgbaar via www.stadstheaterdebond.nl. Alle RIVM-richtlijnen worden opgevolgd en de veiligheid van de gasten en de eigen medewerkers staat voorop. De theaterzaal wordt speciaal voor deze gelegenheid ingericht met een corona-proof theateropstelling op de toneelvloer. De tribune wordt niet gebruikt.