Uitgaan & Cultuur

Carnaval in Oldenzaal in een notendop

OLDENZAAL - Nog een paar dagen en dan kan carnaval eindelijk doorgaan! Op zaterdag 9 april gaat het feest van start met ‘’t Grote Olnzelse Kuukn festival’, dat dit jaar dus niet op maandag is. Om 13.00 uur wordt de Stadsprins opgehaald bij het station. Hier verzamelen de hoogheden, verenigingen en alle kinderen. Voor de laatste groep zijn hier ook al leuke dingen georganiseerd.

Daarna gaan de wagens in optocht naar de stad. Rond 14.00 uur start het programma op de Groote Markt. Hier is voor de kinderen ook weer van alles te doen en de prijsuitreiking zal hier plaatsvinden. In het stadhuis krijgt de Stadsprins de sleutel van de stad overhandigd en om 16.45 begint het ‘Slöttelzoaterdagfeest’ in Rouwhorst. Vanaf half zes moet het rustig zijn in de stad in verband met de Matthäus Passion van Bach die in de Plechelmus Basiliek ten gehore wordt gebracht.

Zondag komt de Grote Oldenzaalse Optocht om 13.30 uur in beweging. Hoewel Ocv De Oelewappers door een brand bij de Hoogheidswagen werd getroffen, is de verwachting dat deze vereniging ook gewoon mee kan doen aan de optocht. Net als De Thijdarren, De Blaanke Boeskeulkes en De Glasbloazers, wiens wagens ook niet gespaard zijn gebleven. Gelukkig komt er hulp van alle kanten.  

Op zondagavond zijn alle cafés open. De toegang is gratis en dweilpassen heb je dit jaar niet nodig.  Ook op de Groote Markt vind je barretjes en dj’s. Op maandag gaat dit feestje hier vanaf 14.00 uur gewoon weer verder. 

Dinsdagavond wordt het carnavalsfeest om 20.00 uur afgesloten met het traditionele ‘Bok verbranden’. De Stadsprins moet de sleutel dan weer inleveren. Dit jaar zal er in verband met de oorlog in Oekraïne geen vuurwerk zijn.