Sport & Vrije tijd

Zwemmen Vondersweijde weer volop mogelijk

OLDENZAAL - De zomervakantie staat alweer voor de deur. En dus heeft zwembad Vondersweijde een speciaal zomervakantierooster.

Vanaf maandag 6 juli kun je weer komen vrijzwemmen en iedereen is welkom! Vrijzwemmen kan van maandag tot en met vrijdag en ‘s-zondags van 12:30-16:30 uur. Natuurlijk ligt er volop speelmateriaal in het water. Maar helaas ontkomt ook Vondersweijde niet aan de corona-maatregelen. Daarom moet iedereen vanaf 18 jaar zijn bezoek vooraf reserveren. Om te zorgen dat iedereen vanaf 18 jaar zich aan de anderhalve meter afstand kan houden is er wel een maximum aantal bezoekers vanaf 18 jaar ingevoerd. Voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximum aantal bezoekers, zij hoeven dan ook niet te reserveren (ouders en broers/zussen vanaf 18 jaar, moeten dat dus wel). Tijdens het vrijzwemmen kunnen er geen banen gezwommen worden, hiervoor zijn speciale ‘banenzwemblokken’. Reserveren kan via www.vondersweijde.nl.

In de vakantie worden, naast het vrijzwemmen, ook de volgende activiteiten aangeboden:

  • Aquasportlessen (ook AquaSenior);
  • Banenzwemmen in het wedstrijdbad;
  • Banenzwemmen in het recreatiebad (warme bad);
  • Zwemlessen;
  • Ouder- en kind instuif.

Voor deelname aan Aquasportlessen, ouder- en kind instuif en vrijzwemmen is reserveren verplicht en gelden de reguliere tarieven en abonnementen. Bij de ouder- en kind instuif wordt er geen les gegeven, maar liggen er diverse materialen in het water. Er is een instructeur die vragen kan beantwoorden of je op weg kan helpen. Iedere ouder mag met maximaal 1 kind t/m 3 jaar deelnemen. Ook voor deze instuif moet gereserveerd worden.

Banenzwemmen kan tijdens de banenzwemblokken, daarvoor hoeft vanaf 6 juli niet meer gereserveerd te worden. Wel vragen we bij binnenkomst je naam in te vullen, zodat je geregistreerd staat voor eventueel contactonderzoek. 

Verdien jij na het sporten een lekkere kop koffie óf een verkoelend drankje? In de zomervakantie kun je  van 09:00 tot 21:00 terecht in het sportcafé!

Voor het rooster, reserveren, de corona-maatregelen en overige informatie kijk op de website www.vondersweijde.nl.