Sport & Vrije tijd

Zeer goede start van het seizoen voor zwemmers OZ&PC

OLDENZAAL - In de afgelopen periode hebben de zwemmers van de selectie van OZ&PC elk weekend wedstrijden gezwommen met veel succes!

Op 1 oktober werd deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. De selectie, aangevuld met een aantal minioren, reisde hiervoor af naar Vaassen. Er werd gestreden tegen de ploegen van NDD Doetinchem, ZC Renkum en SG Octopus-ZVV.

OZ&PC komt uit in de A-klasse in Regio Oost met in totaal 18 teams. Landelijk zwemmen er 72 verenigingen in deze klasse. Na de eerste competitiewedstrijd staat OZ&PC op de 4e plek in deze regioklasse, met slechts één seconde afstand op de nummer 2. 

Op zaterdag 8 oktober was de eerste wedstrijd van het Regio Circuit, deze keer in Hardenberg. De omstandigheden waren niet ideaal, maar toch sneuvelden er een flink aantal persoonlijke records. Er waren ook prijzen te verdienen in een klassement van 3 afstanden. Goud was er voor: Oscar Jansen, Renske Oude Egbrink en Siem de Zeeuw.

Zilver: Finn Stamsnieder, Sofie Kleissen, Ilon Schuurman, Nouk Achterhuis en Bas van Tintelen.

Brons: Wes Velthuis

Op zondag 16 oktober vertrok een klein groepje zwemmers naar Tilburg voor een limietwedstrijd. Renske Oude Egbrink haalde hier limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen op de 50m schoolslag en 100m vrije slag.

In Veenendaal op 22 oktober deden vijf zwemmers van de selectie mee. Hier werden door de zwemmers afstanden gezwommen, die ze niet zo vaak doen, zoals de zware 400m wisselslag.

In het laatste weekend van oktober deden in totaal 12 zwemmers mee aan de Martinez Cup in Amsterdam. Aan deze wedstrijd deed ook de top van Nederland mee, omdat dit een kwalificatiemoment voor de WK korte baan was. Sowieso dus een prachtige ervaring voor de ambitieuze zwemmers uit Oldenzaal.

Afgelopen weekend mochten Jort Siebelt, Finn Stamsnieder, Niek Evers, Siem de Zeeuw en Teun Overmars deelnemen aan de Nederlandse Estafettekampioenschappen in Dordrecht. Het team deed mee aan de 4x100 wissel-, school, rug- en vrije slag. Ze behaalden twee keer een 13de plek, één keer 14de en een keurige 11e plek op de 4x100m rugslag. Op drie van de vier nummers sneuvelde hun persoonlijke record.

Op zaterdag 19 november staat de tweede competitiewedstrijd te wachten in Doetinchem, waar de zwemselectie een poging doet om de koppositie in de A-klasse te veroveren.