Sport & Vrije tijd

WK Voetbal SBO De Windroos

OLDENZAAL - Het Nederlands 11-tal gaat in november naar het WK voetbal in Qatar. Vorige week donderdag is op basisschool De Windroos al het WK Voetbal gespeeld. Niet in de woestijn van Qatar maar rondom de eigen school. De bedoeling was om dit WK in 2020 te houden op het sportpark van Quick’20 vanwege het 100-jarig bestaan van deze club. Maar helaas werd deze voetbaldag vanwege corona afgelast.

Door de aangekondigde neerslag is de activiteit nu gehouden op de speelplaats van de school en een deel van het sportveld van Het Carmel. 

Dankzij de financiële bijdrage van de supportersvereniging van Quick ’20 Black & White en de facilitaire middelen van de voetbalclub kon het evenement deze keer wel door gaan.

Na een prachtige opkomst van de landenteams op het schoolplein, bestaand uit leerlingen van groep 1 t/m groep 8 werd er enthousiast gestreden om de wereldbeker.

Ook moesten de kinderen in een voetbalcircuit hun voetbalvaardigheden laten zien.

Een bal mikken in een auto, tegen de lat schieten, dribbelen drijven, doelen en goed keeperswerk stonden daarbij centraal. Op alle onderdelen, die werden geleid door een flink aantal BSM scholieren van het Carmel, een aantal Witpetpensionado’s en studenten sportkunde van Saxion Zwolle, konden extra punten worden behaald voor het winnen van de wereldtitel.

De ouderraad zorgden voor de nodige versnaperingen van de diverse landen. Variërend van een Hollands blokje kaar tot een Amerikaanse Big Mac. Wendy Visscher van Quick bakte ruim 300 bakjes frites voor alle deelnemers.

Het WK werd afgesloten met een wedstrijd van de leerlingen tegen het docententeam van De Windroos. Ondanks het vele voetbaltalent binnen De Windroos wisten de leerkrachten door hun tactische vermogen de wedstrijd toch met 2-0 te winnen.

Na een lange en geweldige voetbaldag mag Spanje zich voor 4 jaar wereldkampioen noemen van De Windroos. Trots namen de spelers de wereldbeker in ontvangst.