Sport & Vrije tijd

VV Oldenzaal: Dansen op het voetbalveld

OLDENZAAL - Wat was het vrolijk en dynamisch, de dansers van LEZ Dansstudio op de velden van de voetbalvereniging Oldenzaal. Eigenaar van de dansschool, Liza Heijboer-Gierveld, en sportparkbeheerder vvo, Bas Oosting, kijken tevreden terug op een bijzondere samenwerking in coronatijd.

“Het verliep beter dan verwacht”, blikt Liza terug: “Ik had nooit gedacht aan buiten trainen, maar nu we hier eenmaal aan geproefd hebben, smaakt het naar meer.” Alles valt en staat natuurlijk met droog weer. En dat was het voor negentig procent de afgelopen twee maanden. “We hebben echt geluk gehad. Eén week was het zo warm dat we allemaal zwembadjes op het veld hebben gezet en een waterpark maakten. Het was de hele week warm, dus alle kinderen konden ervan genieten. Dat is zo mooi!”

Bas Oosting toont zich ook tevreden met de samenwerking. “Dansen op een voetbalveld, wie had dat nou gedacht? Maar het was mooi om te zien en mee te maken. En het kan gewoon. Mocht het ooit weer eens nodig zijn, hopelijk om een andere reden dan nu, weet ze ons te vinden.”

Inmiddels traint de dansschool weer in de zaal en zijn de voetbalvelden weer het domein van de voetballers voor de laatste trainingen van het seizoen.