Sport & Vrije tijd

Vier OZ&PC-zwemmers in actie op Nederlandse kampioenschappen zwemmen

OLDENZAAL - Twee weken geleden namen Renske Oude Egbrink, Mayke van Tintelen, Niek Vreeling en Nouk Achterhuis deel aan de Nederlandse kampioenschappen korte baan in het Hofbad in Den Haag. Voor het eerst in jaren had de Oldenzaalse zwemformatie hier weer meerdere zwemmers aan de start. Het tekent de opmars van de zwemafdeling, die ook in het huidige competitieseizoen knap aan de leiding gaat in de A-klasse regio Oost.

Mayke had in de categorie PARA senioren vijf limieten gehaald. Tijdens het toernooi plaatste ze zich op al haar afstanden voor de finale. Mayke liet zien dat ze goed in vorm was met diverse persoonlijke records en een 4e plek op de 50 en 100 rug.

Renske had in haar leeftijdscategorie jeugd 1-2 maar liefst 8 limieten gehaald. Helaas moest ze door een nare valpartij keuzes maken. Uiteindelijk verscheen ze drie keer aan de start en behaalde op de 100 schoolslag een 23e plaats in haar leeftijdscategorie.

Nouk kwam uit op de 100 vrij in de categorie jeugd 1-2 en zwom naar een mooie 39e plaats.

Niek had als jongste zwemmer in jeugd 1-2 al zes limieten gehaald, een prestatie op zich! Ambitieus als hij is, had hij meer van afgelopen weekend verwacht. Desondanks kijkt hij met een positief gevoel terug op de eerste seizoenshelft.

Na de jaarwisseling beginnen de zwemmers aan het tweede deel van het seizoen, waarbij de overstap wordt gemaakt naar de lange baan wedstrijden.