Sport & Vrije tijd

The King of the Beach slaat aan bij de jeugd

OLDENZAAL - Zaterdag 12 juni en zondag 13 juni stonden bij Paal 12 te Oldenzaal geheel in het teken van King of the Beach, een event van Arcade Pollux om de jeugd voor het eerst sinds ruim een jaar in competitie verband weer in beweging te krijgen. Een nog vrij onbekende variant, afgeleid van King of the Court dat sinds 2017 steeds meer aanhangers krijgt om te gaan beoefenen. 

Arcade Pollux woordvoerder Arend Koers: “Kijk eens op de website van ‘King of the Court’, een organisatie welke nu in Hamburg en Utrecht binnenkort op wereldniveau weer een fantastisch Beachvolleybal Event neerzet met enorm veel entertainment voor het aanwezig publiek! In 2020 was dit het enige corona prove event in Nederland!” 

Arcade Pollux heeft met beide handen de kans gegrepen soortgelijk een event voor de Noord-Oost Nederlandse jeugd van 12-17 jaar te organiseren met een twintigtal vrijwilligers van hoofdsponsor Arcade, volleybal vereniging Arcade Pollux, vrijwilligers organisatie FC Noabers en Omni vereniging / Paal 12 te Oldenzaal. Daarnaast werd het event ondersteund door verschillende sponsors te weten Albert Heijn te Thij, Kartbaan Oldenzaal, RS horeca & party Verhuur, Focus print & druk, Bonanza verhuur, ExpressoZo ontwerp&reclame Enschede,  Hebbez, Thijs, Sense Beauty by Suus Hengelo, Denko ICT Hotspot, Hubo doe-zelf, Die Grenze, Borduflex borduren en bedrukken shirts en hoofdsponsor Arcade Bouw Consult bv bouwprojectmanagers en DJ LuFire. 

Arend Koers: “De nog vrij onbekende variant van Beach Volleybal wordt echt omarmd door de jeugd met ondersteuning van DJ LuFire welke de jeugd naar onbekende hoogten weet op te zwepen met zijn muziek! Stefan Boermans, professioneel Beachvolleyballer, behoort tot de Nederlandse beachvolleybal selectie en samen met Yorick de Groot de aansluiting dit jaar hebben gevonden met de absolute wereldtop. Samen zijn ze op weg naar de Olympische Spelen Parijs in 2024.”

Samen met de opzwepende muziek van DJ LuFire werd door Stefan Boermans de warming up verzorgd voor 120 meisjes en jongens, wat in zeer goede aarde viel, want wie wil er nu niet door zijn/haar volleybalheld worden getraind? Stefan Boermans, die voor kort nog in Mexico op de 5e plaats eindigde in de wereldtop. Na deze warming up was het de beurt aan de wedstrijdleiding Linda Horsthuis om uitleg te geven omtrent deze actieve beachvolley variant onder de stralende zon men met echt super ideale omstandigheden. Arend: “Meisjes en jongens maakten op deze wijze kennis met een heel actieve en attractieve sport die zijn weerga niet kent in Nederland! Modern van opzet , speciale telborden ivm vijftal teams met de kleuren geel, blauw, rood, groen en groen per veld hun competitie aangaan, waarbij de corona kilo’s eraf vliegen! Teams met namen als Girls Squart, Forza dikke MIK, De zandhappers, Knabbel & Babbel. Te leuk! 

Mede omdat bij het sportevent geen publiek mocht worden toegelaten had de organisatie Arcade Pollux via partner Denko ICT een hotspot en live-stream via youtube ‘King of the Beach Arcade Pollux’ geregeld, zodat men live kon meekijken en eventueel ook later nog eens het volleybalevent terug kan kijken. Op de website van Arcade Pollux staat de nodige informatie vermeld en bestaat er ook de mogelijkheid om b.v. lid te worden van de beachtak van Arcade Pollux. 

Arcade Pollux kijkt al spoedig uit naar een nieuw sportevent voor de jeugd en indien de overheid het toelaat in september 2021 ook voor alle senioren, omdat de marktvariant bij de Boeskool is Löss dit jaar niet doorgaat. Volgens Arend Koers is The King of the Beach een blijvertje bij de fantastische en uniek gelegen locatie Paal 12 te Oldenzaal.

Meer weten? Kijk op Instagram: King of the beach ArcadePollux (voor actuele informatie)

Of op het web: Arcade Pollux Beachvolleybal